Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rabuza

Sobota,
21. 2. 2015,
13.37

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Zlatorog Krka

Sobota, 21. 2. 2015, 13.37

8 let

Prvi strelec Zlatoroga proti Krki še bolj verjame v uspeh

Rabuza

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Zlatorog se je z zmago proti Olimpiji uvrstil v osmo pokalno finale, kjer jih ob 20. uri čakajo branilci naslova, košarkarji Krke. Center domačinov Saša Zagorac verjame še v eno presenečenje.

V finalu pokala se bosta v dvorani Tri lilije pomerila Krka in Zlatorog, ki je v polfinalu izločil favorizirano Olimpijo. Ta je v prvem polčasu Laščanom že ušla na 19 točk prednosti, vendar v drugem polčasu povsem ugasnila in prvič po 19 letih ostala brez finalne vstopnice.

Veliko besede pri zmagi Zlatoroga je imel tudi nekdanji član zmajev Saša Zagorac, drugi strelec državnega prvenstva, ki je bil v prvem polčasu še zadržan, v drugem pa dosegel 14 točk in bil na koncu z 20 prvi strelec srečanja, s trojko v zadnjih sekundah pa je tudi postavil končni rezultat na semaforju 72:63 v korist Zlatoroga.

"Recimo, da je bila res nepričakovana, čeprav smo vsi verjeli v uspeh. Mogoče so to v prvem polčasu res ni videlo, predvsem v drugi četrtini, ko smo popustili. Pokazal se je značaj ekipe. Zaostajati za 19 točk in potem povesti za 14 točk ni lahko in tu se vidi močan ekipni duh. Kot posamezniki nismo mogli premagati Olimpije oziroma kateregakoli moštva v Sloveniji, ekipno pa se da doseči marsikaj," je z nasmeškom na obrazu po tekmi razlagal 30-letni Zagorac.

Letošnji rezultat je 1:1

Časa za pripravo na finale ni veliko, saj jih manj kot 24 ur po dobljenem pivovarskem derbiju že čaka odločilna tekma proti Krki, ki se je proti Tajfunu rešila s trojko v zadnji sekundi.

"V uspeh verjamemo še bolj kot proti Olimpiji. Ni nobene skrivnosti. Letos smo s Krko dvakrat že igrali. Imamo svoje prednosti in verjamem, da jih bomo poskušali poiskati. Naj zmaga boljši," je optimističen mlajši brat Željko, ki igra za Grosuplje.

Zlatorog in Krka sta se v letošnji sezoni že dvakrat pomerila v domačem prvenstvu, kjer so oboji zabeležili po eno zmago. Novomeščani se Zagorca še zelo dobro spomnijo, saj jim je pred nekaj več kot 14 dnevi v državnem prvenstvu v njihovi dvorani nasul kar 32 točk in bil eden glavnih junakov zmage za deset točk (74:64 v korist Zlatoroga).

Prvo tekmo v Laškem je v sredini novembra prejšnjega leta za pet točk dobila Krka, na obeh tekmah pa je bil njihov najboljši posameznik izkušeni Chris Booker.

Ne spreglejte