Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rabuza

Sobota,
11. 6. 2016,
11.37

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,80

Natisni članek

NBA Cleveland Cavaliers Draymond Green LeBron James Stephen Curry Golden State Warriors

Sobota, 11. 6. 2016, 11.37

6 let, 6 mesecev

GOLDEN STATE VODI S 3:1 PROTI CLEVELAND CAVALIERS V FINALU LIGE NBA

Prvaki na pragu raja: še dva nova rekorda v njihovi lasti

Rabuza

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,80

Po porazu na tretji tekmi finala lige NBA so se košarkarji Golden State Warriors hitro pobrali in jih zdaj le še zmaga loči od ubranitve naslova. Postavili so tudi rekord v zmagah v eni sezoni.

Golden State je četrto tekmo proti Cleveland Cavaliers v gosteh dobil s 108:97 in bo imel pred domačimi gledalci prvo zaključno žogico, da ubranijo šampionski prstan v ligi NBA.

Prvaki so se na četrti tekmi znova odločali za svoje staro in učinkovito orožje – mete za tri točke. S 17 zadetimi trojkami so postavili nov rekord v finalih lige NBA. Blestel je predvsem drugič zapored najkoristnejši igralec lige Steph Curry, ki je končal pri 38 točkah.

Košarkarji Golden Stata so podrli še en rekord. To je bila že njihova 88 zmaga v sezoni (seštevek rednega dela in končnice), kar pred njimi ni uspelo še nobeni ekipi.

LeBron James izgubil živce

Malo manj kot tri minute do konca tekme, ko je Golden State vodil za deset točk, sta se zapletla prvi zvezdnik Clevelanda LeBron James in vsestranski Bojevnik Draymond Green. James je stopil čez Greena, ko je ta ležal na parketu, nato pa sta si izmenjala nekaj besed in se začela prerivati. Rezultat prerekanja je bila obojestranska osebna napaka.

Veliko mirneje je odločitev prenesel 25-letni Green, ki je le dve tehnični napaki oddaljen od prepovedi igranja na eni tekmi.

Povsem blizu, a ni še konec

V taboru Clevelanda po prvem domačem porazu v končnici zatrjujejo, da finalna serija še ni končana. Po dolgi sezoni je energije vse manj, trener Clevelanda Tyronn Lue pa se je moral zagovarjati, zakaj je Kryiu Irvingu in Jamesu namenil manj kot pet minut počitka na celotni tekmi.

"Na parketu sem imel najboljše igralce, vendar se ni izšlo," je bil razočaran Lue.

Če se na eni strani Cleveland ne predaja, pa vročico pred novim naslovom umirjajo tudi pri Golden Statu. Prav oni so se v polfinalu trikrat srečali z izpadom, saj so proti Oklahomi zaostajali z 1:3 v zmagah, vendar spreobrnili serijo in se uvrstili v veliki finale, kjer so zdaj le še eno zmago oddaljeni od velikega slavja.

LeBron James se je pred dvema sezonama vrnil v Cleveland in še vedno čaka na prvi naslov v njihovem dresu. | Foto: LeBron James se je pred dvema sezonama vrnil v Cleveland in še vedno čaka na prvi naslov v njihovem dresu.

Jamesu grozi že peti poraz

Prvi zvezdnik Clevelanda James igra že v svojem sedmem finalu lige NBA. Do zdaj ima na roki le dva šampionska prstana, letos pa mu grozi, da bo izgubil peto finalno serijo.

Oba naslova je osvojil v dresu Miami Heat, ko je imel ob sebi še Dywana Wada in Chrisa Bosha, s Clevelandom pa še čaka na veliko slavje.

Ne spreglejte