Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Nedelja,
28. 6. 2015,
20.43

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Tajfun Šentjur ABA Fiba KZS Rašo Nesterović

Nedelja, 28. 6. 2015, 20.43

8 let

"Pričakujem, da bosta Tajfun in Krka prva slovenska povabljenca"

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Kot kaže, je košarkarski gordijski vozel presekan, a glede lige ABA v prihodnji sezoni še vedno ostaja precej neznank.

Negotovosti je konec, Fiba je dala zeleno luč ligi ABA. A vseeno niso vsi zadovoljni. Kar nekaj grenkobe je slišati s šentjurskega konca. Ker v dogovoru s Košarkarsko zvezo Slovenije (KZS) Tajfun ni oddal prijave v "staro" ligo ABA, so mu iz te sporočili, da vanjo sprejemajo Olimpijo.

"Dobili smo pismo Josipa Bilića, da je v ligo povabljena Olimpija, ker nismo odgovorili na dopis lige ABA. Tako smo ravnali na osnovi dogovora s KZS, naj ne komuniciramo in podpisujemo ničesar pred dogovorom s Fibo. V soboto smo dobili pismo Borisa Majerja, s KZS, da bo ta stala za nami, mislim, da se bomo za naprej dogovarjali z novimi predstavniki lige," pravi član uprave šentjurskega kluba Dušan Debenak in poudarja, da je pričakoval več komunikacije, predvsem z Olimpijine strani.

Stari vs. novi

A, kot pravi generalni sekretar KZS Rašo Nesterović, je bilo to povabilo "starega" vodstva nekdanje lige ABA, ki "od 1. maja ne obstaja več". Lastništvo lige bo po novem v rokah 12 klubov, novo vodstvo tekmovanja bo v kratkem poslalo kriterije za uvrstitev v ligo. "Pričakujem, da bosta imela pravico Šentjur in Krka. Naslednje povabilo pa je odvisno od morebitne odpovedi sodelovanja," je dodal Nesterović.

Vseeno je iz zakulisja mogoče slišati, da je možnost 14-članske zasedbe v ligi še odprta. To pa bi dalo priložnost tudi Olimpiji, ki se je prijavila v "prejšnje" tekmovanje oziroma se odzvala vabilu.

Kljub Fibini zeleni luči negotovost za zdaj ostaja še precejšnja. A je z nedeljskim dogovorom vsaj napravljena podlaga, da kmalu ne bo več tako. Vsekakor pa si nihče ne želi več tako vročega poletja, razkazovanja mišic posameznih organizacij in postavljanja na kocko ustavljenih tekmovanj tik pred zdajci.

Ne spreglejte