Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
23. 3. 2014,
20.57

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Sani Bečirović Union Olimpija

Nedelja, 23. 3. 2014, 20.57

8 let, 1 mesec

Pri Krki po Muriću ostali še brez Bečirovića, Pipan zadovoljen

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Košarkarji Uniona Olimpije so na dokaj obiskanem slovenskem obračunu v ligi ABA premagali Krko in ji na ta način priprli vrata za preboj v Eurocup. Na tekmi se je poškodoval Sani Bečirović.

V predzadnjem krogu rednega dela sezone je Union Olimpija Krki vrnila za poraz v Novem mestu in se tako po zmagah izenačila z njo. Slovenski obračun je v Stožice zvabil kakšnih štiri tisoč gledalcev, precej navijačev pa je bilo tudi iz Dolenjske. Tekma je bila izenačena vso srečanje, v končnici pa je odločila Olimpijina premoč pod obročema (65:57).

Je imel Gailius slab dan ali kompleks?

"Čestitke igralcem za zmago. Tekma ni bila ne lepa ne kakovostna in polna napak na obeh straneh, vendar pa je bila prava prvenstvena tekma. Oboji smo imeli veliko željo po zmagi, zato smo se borili za vsako žogo. To je med drugim tudi razlog za tolikšno število napak. V drugem polčasu nam je uspelo zadržati zbranost in vodstvo do konca tekme. V zadnjih trenutkih je obstajala nevarnost, da bi tekmo celo izgubili, a smo ostali zbrani in prisebni. Ponovila se je stara rana, torej zgrešeni prosti meti, vendar smo to kompenzirali z boljšim skokom. Ker nam met ni stekel, smo žoge podajali pod koš, kjer sta se izkazala Dino Murić in Alen Omić," je dejal Aleš Pipan in znova slabo igro prvega strelca Olimpije Deividasa Gailiusa pokomentiral z besedami: "Z njim se je treba pogovoriti, upam, da je bil le slab dan, ne pa kakšen kompleks pred Krko."

Po Muriću tudi Bečirović s poškodovano ramo

Krko je poraz precej oddaljil od sedmega mesta, ki prinaša igranje v Eurocupu prihodnjo sezono. Vendarle pa so državni prvaki igrali precej zdesetkani, saj si je na pripravah v Poreču levi gleženj zvil Marko Pajić, Edo Murić pa po poškodbi ramena opravlja terapije. Zaradi nategnjenih ligamentov bo kapetan Krka lahko igral šele čez dva tedna. Se je pa že na uvodu tekme poškodoval še eden ključni košarkar Krke, Sani Bečirović. Tudi on ima težave z ramenom, poškodoval pa se je kar sam.

Aleksandar Džikić ga je skušal v igro poslati na začetku drugega polčasa, vendar ni bil pripravljen za igro. "Ne vem, kaj je z njim, vem le, da ga boli rama. Zagotovo pa nekaj časa ne bo mogel igrati. Pri naši igri se odsotnosti takšnih dveh košarkarjev, ki povprečno prispevata po 25 točk na tekmo, zelo pozna," je dejal trener Krke in o tekmi povedal: "Zadovoljen sem z obrambo, malo manj z napadom. Imeli smo veliko težav v napadu. Ne toliko zaradi dobre obrambe Olimpije, ampak zaradi naših slabih odločitev. Skok je zagotovo danes odločil o zmagovalcu," je dejal srbski strateg.

Krka bo v zadnjem krogu rednega dela sezone gostila Szolnoki, Olimpija pa bo igrala v Zadru.

Ne spreglejte