Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rabuza

Ponedeljek,
5. 1. 2015,
10.28

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Klemen Prepelič Union Olimpija liga ABA

Ponedeljek, 5. 1. 2015, 10.28

8 let

Prepelič: Raje imam deset točk manj in skalp Crvene zvezde

Rabuza

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Olimpija je s porazom proti Crveni zvezdi začela leto 2015. Prvi strelec Ljubljančanov Klemen Prepelič je razloge za poraz videl v velikem številu napak, ki so jih neporaženi Beograjčani izkoristili.

Začetek nedeljske tekme med Olimpijo in Crveno zvezdo je bil za Klemna Prepeliča najboljši od njegove vrnitve v zmajevo gnezdo. Na ogrevanju je naravnal strelske naprave in na začetku tekme hitro štirikrat uspešno zadel za tri točke, Ljubljančani pa so tudi po njegovi zaslugi odlično odprli tekmo. Prepelič je tekmo končal pri 23 točkah, kar je njegov strelski rekord v letošnji sezoni.

"Moja dobra predstava pade v senco poraza. Raje imam deset točk manj in zmago, vendar se nam ni izšlo. Zadnje tri tekme so bile že kar dobre, tudi zadnja, a treba je zmagovati. Če bomo zmagovali, bodo dobre predstave posameznikov veliko več vredne," bi si 22-letni branilec, ki vse bolj lovi pravo formo, raje želel skalp Crvene zvezde kot le častni naziv najboljšega strelca tekme.

Olimpija je najboljšemu moštvu lige, ki je zmagalo na vseh 16 tekmah, nasula 81 točk, kar je vsekakor dober obet za prihodnje tekme, in bila skoraj vse do konca v igri za zmago, vendar ob zadnjem zvoku sirene tudi Olimpiji ni uspelo tisto, kar ni uspelo še nobeni ekipi v letošnji sezoni lige ABA – premagati Crveno zvezdo.

"Videl se je napredek. Igrali smo boljše kot na prejšnjih tekmah, predvsem v napadu smo se boljše uigrali, kar je vsekakor dobro za nadaljevanje sezone. Zadnje tekme so nam nasproti stali lanski štirje udeleženci finalnega turnirja četverice. Iz porazov je se treba učiti in priti nazaj na zmagovalno pot," Prepelič poudarja dobro delo med novoletnimi prazniki, ki je že pokazalo obrise na parketu.

"Poraz proti neporaženi Crveni zvezi ni tragedija"

Slaven nasprotnik Crvena zvezda se je uvrstil med 16 najboljših ekip evrolige, v Stožice pa privabil lepo število gledalcev. Po podatkih uradne strani lige ABA se jih je zbralo pet tisoč. Ti so videli všečno igro z veliko koši, ki so bili posledica tudi številnih napak. Olimpija je izgubila kar 22 žog, Crvena zvezda na drugi strani 17.

"Bilo je več emocij, tudi dvorana se je lepo zapolnila. Igrali smo z več energije in držali niti igre v svojih rokah, imeli tudi lepo prednost, vendar si nato dovolili preveč napak, ki jih taka ekipa, kot je Crvena zvezda, seveda izkoristi. Izgubili smo preveč žog, Beograjčani pa so dosegli 91 točk, od tega kar 30 s polaganjem, kar je seveda preveč. Poraz ni tragedija. Crvena zvezda še ni poražena v letošnji sezoni in je najboljša ekipa. Treba bo iskati bolj realne možnosti za uspeh," je Prepelič misli že usmeril proti prihajajočim tekmam. Naslednji gost v Stožicah bo nemški Bamberg v prvem krogu drugega dela Eurocupa, nato pa Olimpijo v soboto čaka še težko gostovanje v Beogradu pri Partizanu. "Tekma je najboljši trening in tako bomo le napredovali. Ekipa je zelo mlada. Moramo razmišljati pozitivno in stopiti skupaj ter obrniti val porazov v val zmag," težav v dveh tekmah na teden ne vidi Prepelič, ki je po dveh mesecih znova dobil večjo konkurenco na igralnem položaju. Vrnil se je dalj časa odsotni Sasu Salin, ki je proti Crveni zvezdi odigral štiri minute. "Konkurenca je dobra stvar. Težko je igrati 30, 32 minut na tekmo dvakrat na teden. S Salinom dobimo še dodatno širino."

Pokazati, da domača zmaga ni bila naključje

Olimpija se je v ligi ABA znašla v negativnem nizu. Ta zdaj traja že štiri tekme, v naslednjem krogu pa jo znova čaka težek nasprotnik, košarkarji Partizana, ki so v zadnjem času v vzponu.

"V Beogradu se bo treba stepsti in pokazati, da domača zmaga za 30 točk ni bila naključje. Že s Partizanom moramo začeti zmagovalni niz in ga nadaljevati v prihodnjih tekmah. Nič še ni izgubljenega, ekipe smo si blizu in vse je še odprto," je optimističen 188 centimetrov visoki Prepelič.

Ne spreglejte