Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
5. 4. 2022,
8.20

Osveženo pred

2 leti

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,26

Natisni članek

North Carolina Tar Heels Kansas NCAA

Torek, 5. 4. 2022, 8.20

2 leti

Finale ameriške študentske lige v košarki

Kansas pred 70 tisoč navijači osvojil košarkarsko prvenstvo NCAA

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,26
Kansas NCAA prvak | V Superdomu v New Orleansu pred skoraj 70.000 navijači so slavili košarkarji Kansasa. | Foto Guliver Image

V Superdomu v New Orleansu pred skoraj 70.000 navijači so slavili košarkarji Kansasa.

Foto: Guliver Image

Razlog, da v ponedeljek ni bilo tekem lige NBA? Igral se je veliki finale študentskega košarkarskega prvenstva, kar je v ZDA velika stvar. Pred 69.423 navijači na nogometnem stadionu v New Orleansu je naslov osvojila univerza Kansas.

Luka Dončić
Sportal Številne neznanke na poti Dončića in Dragića

Univerza v Kansasu je uprizorila največjo vrnitev v zgodovini ameriške univerzitetne košarkarske lige NCAA, da je v finalu zaključnega turnirja premagala Severno Karolino. Kansas je ob polčasu namreč zaostajal s 25:40, a je v dramatični končnici v Caesars Superdomu v New Orleansu zmagal z 72:69.

Pet košarkarjev Kansasa je bilo dvomestnih, David McCormack je dal 15 točk in imel še 10 skokov.  | Foto: AP / Guliverimage Pet košarkarjev Kansasa je bilo dvomestnih, David McCormack je dal 15 točk in imel še 10 skokov. Foto: AP / Guliverimage Kansas je zaostajal tudi za 16 točk in zdelo se je, da gre proti porazu proti ekipi Severne Karoline, ki je po zmagah v letih 1957, 1982, 1993, 2005, 2009 in 2017 lovila sedmi naslov. Kansas je tako osvojil četrti naslov univerzitetnega prvaka po letih 1952, 1988 in 2008.

Finale moškega študentskega zaključnega turnirja pod okriljem severnoameriške univerzitetne športne zveze NCAA si je na stadionu ekipe ameriškega nogometa New Orleans Saints ogledalo kar 69.423 ljubiteljev košarke.

Tradicija osvojitve naslova v NCAA košarkarski ligi je tudi rezanje mreže z obroča. | Foto: AP / Guliverimage Tradicija osvojitve naslova v NCAA košarkarski ligi je tudi rezanje mreže z obroča. Foto: AP / Guliverimage Kansas Jayhawks so pred tem v polfinalu zaključnega turnirja najboljše četverice premagali Villanova Wildcats z 81:65, North Carolina Tar Heels pa so z 81:77 odpravili Duke Blue Devils.

Naslov univerzitetnih prvakinj so osvojile članice zasedbe iz Južne Karoline, South Carolina Gamecocks, ki so v finalu premagale košarkarice iz Connecticuta, UConn Huskies s 64:49.

Ne spreglejte