Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Četrtek,
26. 11. 2020,
14.30

Osveženo pred

3 leta, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,73

1

Natisni članek

Madžarska EuroBasket 2022

Četrtek, 26. 11. 2020, 14.30

3 leta, 5 mesecev

EUROBASKET 2022

Pozitivni Madžari zapuščajo ljubljanski "mehurček"

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,73

1

Madžarska : Slovenija, slovenska košarkarska reprezentanca | Slovenci bodo morali počakati na "revanšo" po porazu v Sombotelu. | Foto FIBA

Slovenci bodo morali počakati na "revanšo" po porazu v Sombotelu.

Foto: FIBA

Zaradi večjega števila pozitivnih primerov ob testiranju na covid-19 se madžarska reprezentanca poslavlja od ljubljanskega "mehurčka", v katerem bi se morala v boju za EuroBasket pomeriti z Avstrijo in Slovenijo.

Težave v ljubljanskem "mehurčku", kjer naj bi te dni domovala skupina F, so se začele že krepko pred prvo tekmo. Medtem ko so v slovenskem taboru že pred vselitvijo v hotel iz strokovnega štaba izključili dva pomočnika in bili nato ob vnovičnem testiranju na novi koronavirus vsi negativni, se je zataknilo pri Madžarih.

V taboru vodilne reprezentance, s katero bi se morala Slovenija pomeriti v ponedeljek, je namreč prišlo do večjega števila okužb. Testiranja naj bi pozitiven primer potrdila pri šestih igralci, ob vnovičnem testiranju pa pri štirih.

Mednarodna košarkarska zveza se je že odzvala in zahtevala, da Madžari zapustijo ljubljanski mehurček. Tekmi z Avstrijo in Slovenijo bodo Madžari odigrali v okviru februarskega kvalifikacijskega okna..

dvorana Stožice
Sportal Ljubljanski "mini Orlando" za 300 tisoč evrov

Novico so potrdili tudi v slovenski reprezentanci in organizacijskem odboru, kjer pa ne razpolagajo z nadaljnjimi informacijami o terminih preostalih tekem. Poleg že omenjenih dvobojev bi se morala v soboto udariti še Slovenija in Ukrajina, v ponedeljek pa Ukrajina in Avstrija.

So nam pa organizatorji zatrdili, da madžarska reprezentanca ni bila v stiku s preostalimi udeleženci "mehurčka", saj so izbrane vrste med seboj strogo ločene. 

Medtem v slovenskem taboru: kapetan zbada kapetana

Slovenci, Avstrijci in Ukrajinci, ki so sicer prvi obelodanili vest, ostajajo v "mehurčku" in se pripravljajo na vsaj eno tekmo, pri čemer gre pričakovati spremembe urnika. Domača izbrana vrsta je za novico izvedela kmalu po četrtkovem dopoldanskem treningu, po katerem je pred sedmo silo na spletni novinarski konferenci, ki postajajo praksa korona dobe, stopil Jaka Blažič.

"Res je, da nismo v popolni postavi, a imamo dovolj nadarjenih košarkarjev, ki lahko povlečejo voz. Je pa dejstvo, da mora biti za zmago ključna obramba. Zato bo prav na tem poudarek na preostalih treningih," pripoveduje blejski Ljubljančan, ki se zaveda, da bo ob Jordanu Morganu tisti, ki bo moral, ob zanj značilni borbenosti in energiji, prevzeti večji del napadalnega bremena.

"Zavedam se odgovornosti. Imam privilegij, da sem že imel podobno vlogo. Enkrat sem bil bolj uspešen, drugič manj. Ne smem se zanašati na svoj ritem. Reprezentanci moram dati to, kar od mene zahteva. To je predvsem želja. Imamo veliko igralcev, ki lahko dosegajo koše. Tisti, ki bo na tekmi najbolj 'vroč', bo imel več žog," pripoveduje Blažič, sicer kapetan Cedevite Olimpije. Zdaj bo že v drugem zaporednem kvalifikacijskem oknu kapetanski trak nosil njegov klubski soigralec Edo Murić.   

"V klubu me večkrat zbada, kaj bi moral postoriti kot kapetan. No, zdaj mu lahko vrnem. Vesel sem, da je dobil priložnost. Lahko pa rečem, da dobro opravlja svoje delo," se je zanimivega položaja dotaknil Blažič.

Kvalifikacije za EuroBasket 2022

Turnir v Ljubljani
Sobota, 28. 11.
ODPOVEDANO: 17.10, Avstrija – Madžarska
20.10, Slovenija – Ukrajina

Ponedeljek, 30. 11.
17.10, Ukrajina – Avstrija
ODPOVEDANO: 20.10, Slovenija – Madžarska

Vrsti red: 
1. Madžarska 2 tekmi - 2 zmagi
2. Ukrajina 2 - 1
3. Slovenija 2 - 1
4. Avstrija  2 - 0

Na EP 2022 (gostijo ga Gruzija, Češka, Italija in Nemčija) potujejo tri najboljše skupine po februarskem kvalifikacijskem oknu.
Jordan Morgan
Sportal Američani bi zaradi njega navijali za Slovenijo
Edo Murić
Sportal Kot profesionalci to razumejo #video
Ne spreglejte