Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rabuza

Četrtek,
10. 3. 2016,
10.51

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

New York Knicks Phil Jackson Carmelo Anthony Saša Vujačić

Četrtek, 10. 3. 2016, 10.51

6 let, 6 mesecev

Pozabljeni Slovenec se je vrnil z drugo najboljšo predstavo v karieri

Rabuza

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Najboljša predstava Saše Vujačića v dresu New Yorka po letošnji vrnitvi v ligo NBA je oživila njegov vzdevek The Machine, ki se je 32-letnika prijel v zmagovitih časih pri Los Angeles Lakers.

Pred tekmo New Yorka v ligi NBA se je mnogo navijačev Kratkohlačnikov spraševalo, zakaj je začasni trener Kurt Rambis v prvo postavo uvrstil slovenskega košarkarja Saša Vujačića. K temu je pripomogla tudi poškodba branilca Arrona Afflala.

32-letnik je v zadnjem času dobival le drobtinice na parketu in velikokrat na tekmi niti ni zaigral. Na zadnjih šestih tekmah je zbral le 14 minut igre.

Druga najboljša predstava v ligi NBA

A to ga ni ustavilo proti Phoenix Suns, kjer je uspešno izvedel že prvi napad in prvo četrtino končal pri devetih točkah.

Do konca tekme je dosegel 23 točk, kar je njegov najboljši rezultat v zadnjih petih letih. Leta 2010 je v dresu New Jersey Nets dosegel svoj rekord, 25 točk, od takrat pa se tej številki ni več približal. S tokratno predstavo je spet spomnil na vzdevek, ki se ga je prijel pri Los Angeles Lakers: The Machine. Iz igre je zgrešil le enkrat in dosegel šest trojk.

Delovali so kot ekipa za končnico

Prav zaradi predstav in dobrih odnosov iz časov Lakers je pred letošnjo sezono dobil novo priložnost v ligi NBA, kamor ga je vrnil njegov nekdanji trener, zdaj pa predsednik New Yorka Phil Jackson.

"Danes smo delovali kot ekipa, ki se bo uvrstila v končnico. Igrali smo ekipno košarko, predvsem v napadu. Ko igramo tako, mislim, da ni veliko ekip, ki nas lahko premagajo," je po tekmi dejal Vujačić, ki je bil skupaj s prvim zvezdnikom moštva Carmelom Anthonyjem najboljši strelec New Yorka.

Zaradi Vujačićeve predstave in zmage se je po tekmi smejalo tudi Rambisu. "Vesel sem zanj. Težko je igralcem, ki so tako dolgo sedeli na klopi in niso igrali," je po 27. zmagi o predstavi Vujačića dejal začasni trener New Yorka.

Predstava Saše Vujačića:

Končnica že nekaj časa ni dosegljiva

Za Newyorčane je bila zmaga proti nekdanjemu moštvu Gorana Dragića tretja z zadnjih desetih tekem, vendar je njihov vlak za končnico že odpeljal.

Skupaj imajo po 66 odigranih tekmah 27 zmag in 39 porazov, kar jih uvršča na 13. mesto vzhodne konference.

Ne spreglejte