Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Sobota,
31. 5. 2014,
19.35

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Krka naslov prvakov Union Olimpija Novo mesto državno prvenstvo

Sobota, 31. 5. 2014, 19.35

8 let

Po veliki drami, ki ni bila za srčne bolnike, že sedmo veselje košarkarjev Krke

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Za košarkarje Krke se je sezona končala v slogu zadnjih petih let. Tudi tokrat so v velikem finalu premagali Olimpijo in se veselijo sedme lovorike v državnem prvenstvu.

Prekrasen pogled na polne tribune dvorane Leona Štuklja je bil dodaten razlog za pravi konec finala državnega prvenstva. Če bi bilo na vsaki tekmi toliko gledalcev kot na zadnjih dveh – v Stožicah jih je bilo okoli štiri tisoč – bi to slovenski košarki prineslo ogromno koristi ...

Ker je bilo v odločilni tekmi na tehtnici veliko "zlata", smo lahko pričakovali tudi čustven boj. Agresivna igra obeh ekip je še dodatno prilila olja na ogenj. Krka je prvi polčas imela vse v svojih rokah, tudi vodila je z osmimi točkami razlike (25:17) in ob začetku tretje četrtine že za devet točk, ko je bil za 44:35 učinkovit Matej Rojc.

Hrvat Krki skoraj zabodel nož v hrbet

Takrat pa je s svojo nervozo na sceno stopil Hrvat Zvonko Buljan. Zaradi dolgega jezika je prejel tehnično osebno napako in povzročil nemir v dolenjskih vrstah. Novomeščani kar šest minut niso dosegli točke, iz igre pa jim ni uspelo zatresti ljubljanske mrežice kar deset minut.

Olimpija je darilo Hrvata s pridom izkoristila in prišla v nalet. Nova vesela novica za Ljubljančane je bila v 32. minuti, ko je Edo Murić moral zapustiti parket s petimi osebnimi napakami.

Olimpija je po jurišu prišla celo do vodstva osmih točk pri 56:48, domači košarkarji pa niso znali rešiti uganke na parketu. Dve minuti in pol pred koncem je bilo še vedno +7 za zmaje (58:51). Tudi v taboru Olimpije so zaradi petih osebnih napak morali v nadaljevanju pospremiti svoje igralce na klop. Kot prvi se je usedel Jakov Vladović, kaj kmalu za njim pa še Dino Murić, ki si je v pičli minuti prislužil tri osebne napake – vključno s tehnično osebno napako, ki jo je sodnik vzporedno dosodil Buljanu.

Klobučar rešil Krko

Ljubljanski voz se je nato ustavil. Na sceno je stopil Jaka Klobučar. Devet zaporednih točk Krke je zadel iz prostih metov, v zadnji četrtini pa je dosegel 12 od skupno 14 točk. Krka je Olimpijo ulovila minuto in 13 sekund pred zadnjim zvokom sirene, ob koncu pa sta Klobučar in Sani Bečirović ostala zbrana pri prostih metih in pripeljala Krko do pete zaporedne in skupno sedme lovorike.

Ne spreglejte