Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Sreda,
19. 1. 2022,
22.44

Osveženo pred

2 leti, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,89

5

Natisni članek

Gran Canaria Eurocup Cedevita Olimpija Cedevita Olimpija Jurica Golemac

Sreda, 19. 1. 2022, 22.44

2 leti, 3 mesece

Po porazu Cedevite Olimpije proti Gran Canarii (60:75)

Bledi obrazi košarkarjev Cedevite Olimpije: Tako je, če ne treniraš

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,89

5

KK Cedevita Olimpija : Gran Canaria, EuroCup, Jaka Blažič, Zoran Dragić | Jaka Blažič in Zoran Dragić, ki je debitiral v dresu Cedevite Olimpije, nista mogla preprečiti visokega poraza proti Gran Canarii. | Foto Vid Ponikvar/Sportida

Jaka Blažič in Zoran Dragić, ki je debitiral v dresu Cedevite Olimpije, nista mogla preprečiti visokega poraza proti Gran Canarii.

Foto: Vid Ponikvar/Sportida

V 10. krogu EuroCupa so košarkarji Cedevite Olimpije na domačem parketu doživeli poraz. S 75:60 je bila boljša Gran Canaria, ki je tako Ljubljančanom vrnila za udarec v prvem krogu tega tekmovanja. Pri slovenskemu predstavniku ni bilo prave energije, glavni trener Jurica Golemac pa je kot razlog navedel pomanjkanja treninga zaradi okužb s koronavirusom v njegovih vrstah.

Cedevita Olimpija : Gran Canaria, Eurocup, Zoran Dragić
Sportal Dragić praznih rok ob debiju za Cedevito Olimpijo

Debela dva tedna so bili košarkarji Cedevite Olimpije brez tekme. Sprva so morali prestaviti obračun regionalne lige ABA zaradi okužb s koronavirusom v vrstah Boraca iz Čačka, nato pa je virus našel pot tudi v vrste slovenskega predstavnika. Morda je treba v tem iskati razlog za izjemno zaspan začetek proti Gran Canarii v okviru EuroCupa, saj so bili nekateri košarkarji tudi prikovani na posteljo, kar je po tekmi razlagal glavni trener Jurica Golemac.

Rezultat 23:7 po prvi četrtini – najvišja prednost je bila pri 23:5 – pove vse. Preveč je bilo individualnih akcij, na drugi strani pa so gostje imeli odprte mete, ki so jih tudi uspešno realizirali. Golemac je bil ob robu parketa vidno besen, ker je bilo preveč anemičnosti. Ni bilo prave energije.

Upanje v drugi četrtini kratkotrajno

Prav tako ni stekel met z razdalje. Ljubljančani so zgrešili uvodnih sedem trojk, kar štiri Edo Murić. Kapetan Jaka Blažič je poskrbel za prvo in vlil nekaj upanja za preobrat, ko je na semaforju kazalo 14:27. Ekipi ni mogel pomagati niti nov obraz Zoran Dragić, ki je debitiral v vrstah Cedevite Olimpije.

Fotogalerija s tekme (Foto: Vid Ponikvar)

Fotogalerija
1 / 44

Skok je bil prav tako velika težava gostiteljev. Zlasti zapiranje lastnega koša, saj so imeli Španci v prvem polčasu kar sedem napadalnih skokov.

Spodbudnejša je bila igra v drugi četrtini, v kateri so se domači približali na vsega šest točka zaostanka (24:30). Nekako je bilo slutiti, da bi se le lahko vrnili v igro za zmago, a je sledil vnovičen padec in Španci so šli na odmor s +14 (41:27).

Zatajil met

V drugem polčasu so gostje brez večjih težav nadzorovali vodstvo. Igrali so toliko, kolikor so potrebovali, da so zmagali in se oddolžili Olimpiji za poraz, ki jim ga je zadala v prvem krogu.

Do tega kroga je četa Jurice Golemca v povprečju dosegala 85 točk na tekmo, tokrat pa se je zaustavila pri vsega 60 točkah, kar se je zgodilo drugič v tej sezoni, potem ko je že izgubila na gostovanju pri Budućnosti s 60:91. 

Košarkarji tokrat niso imeli prave energije. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Košarkarji tokrat niso imeli prave energije. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Jacob Pullen, ki je sicer osrednji protagonist Olimpijinega napada, je tokrat zgrešil vseh sedem metov za tri točke – Murić ravno toliko. Olimpijina uspešnost je sicer odvisna od dobrega meta za tri točke, tokrat ga je imela vsega 7/33 – košarkarji so zgrešili celo proste mete, saj so jih zadeli le devet iz 17 poskusov. Prvi organizator igre Yogi Ferrell je zbral pičli dve asistenci in če vse skupaj povežemo in seštejemo, dobimo razloge za poraz v tem evropskem tekmovanju.

"Ko prideš neposredno iz postelje, preprosto ne gre"

"Nismo imeli intenzitete. Začeli smo premehko. Ne moreš igrati košarke brez treninga. Taki smo videti brez treninga in tekem. Bili smo brez energije, idej, fokusa. Tako je, ko ne treniraš in 15 dni nimaš tekem. Opravili smo dva treninga in bila sta katastrofalna. Ko prideš neposredno iz postelje, preprosto ne gre," je razloge za poraz iskal Golemac.

Jurica Golemac se zaveda, da se bodo morali hitro pobrati. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Jurica Golemac se zaveda, da se bodo morali hitro pobrati. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

A Ljubljančani niso edino moštvo, ki se ubada z vdorom koronavirusa v ustroj, zato bo treba hitro obrniti list in dvigniti košarkarje, saj se bodo pomembne tekme vrstile drugo za drugo. V ponedeljek bo v ligi ABA gostovala evroligaška Crvena zvezda, dva dni pozneje pa bo sledil nov evropski test. Gostovali bodo pri Bourgosu. In zmaga bo za morebiten preboj med najboljših osem v tem tekmovanju praktično nujna.

Ne spreglejte