Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
23. 11. 2013,
21.34

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Union Olimpija Cedevita

Sobota, 23. 11. 2013, 21.34

8 let

Po dveh dramatičnih zmagah košarkarjem Olimpije poraz

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Košarkarji Uniona Olimpije so v 9. krogu lige Aba po podaljšku izgubili s Cedevito z 69:71 (14:13, 31:25, 45:42, 59:59).

Po dveh zaporednih dramatičnih zmagah v zadnjih sekundah tokrat košarkarjem Uniona Olimpije ni uspelo. V še eni razburljivi končnici so proti zagrebški Cedeviti ostali praznih rok in tako vknjižili sedmi poraz v ligi Aba.

Podobno kot na gostovanjih v Podgorici in Vareseju so se Ljubljančani tudi tokrat vrnili po zaostanku in imeli v rednem delu "match žogo", v podaljšku pa ob trojki možnost za nov podaljšek.

Po vodstvu skozi celo tekmo so se Zagrebčani v ospredje prebili sredi zadnje četrtine. Z delnim izidom 10:0 so pet minut pred koncem povedli z 52:45. A kot že večkrat v sezoni se zeleno-beli niso predali, temveč vztrajno nižali zaostanek in dve minuti pred koncem znova izenačili (57:57). V rednem delu so imeli zadnji napad, vendar poskusa Daividisa Gailiusa in Dragiše Drobnjaka nista našla cilja.

V podaljšku je bila odločilna trojka Tomislava Zubčića na začetku zadnje minute. Z njo je Cedevita prišla do prednosti, ki ji je - po zgrešeni trojki Sasuja Salina v zadnjem napadu - prinesla sedmo zmago v sezoni in prvo mesto na lestvici.

"Gledali smo slabo, a napeto tekmo. Delovali smo utrujeno in brez energije, a vseeno smo izsilili podaljšek in bili v položaju za zmago v rednem delu proti favoritu Cedeviti. Ni se izšlo, saj smo bili premalo zbrani in posledično smo naredili preveč napak. Cedevita ostaja na vrhu Lige ABA, nas pa čaka ogromno dela in priprava na sredino tekmo EuroCupa, ko v Stožice prihaja francoski Asvel," je po tekmi povedal ljubljanski trener Aleš Pipan.

V naslednjem krogu varovance Aleša Pipana čaka še ena zahtevna preizkušnja, gostovanje pri beograjskem Partizanu.

Ne spreglejte