Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rabuza

Torek,
8. 9. 2015,
21.29

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Partizan Duško Vujošević

Torek, 8. 9. 2015, 21.29

8 let

Partizan novo poglavje začenja brez Vujoševića

Rabuza

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Nova uprava Partizana je potegnila prvo večjo potezo. V novi sezoni kosarjev ne bo vodil Duško Vujošević, na njegovo mesto naj bi sedel nekdanji kapetan moštva Petar Božić.

Po nepreklicnem odstopu dolgoletnega predsednika Partizana Predraga Danilovića in razkritju kar petmilijonskega dolga je pri črno-belih zapihal nov veter.

Novi predsednik kluba je postal nekdanji član Partizana, zdaj pa košarkar Minnesote v ligi NBA Nikola Peković, ob njegovi odsotnosti zaradi igranja ga bo nadomeščal Miroslav Berić.

Z novo upravo je v klubu zapihal nov veter. Po Daniloviću klub zapušča še drugi pomemben člen uspešnega obdobja pri Partizanu – dolgoletni trener Duško Vujošević. Ta sicer ni dobil odpovedi, jasno je le, da ne bo več trener, o njegovi vlogi v klubu pa bo odločal upravni odbor v prihodnjem tednu.

Na izpraznjen trenerski stolček naj bi sedel nekdanji kapetan črno-belih Petar Božić, potem ko je prvi kandidat Dejan Milojević, sicer trener Mega Leks, ponudbo zavrnil.

Še veliko igralskih neznank

Moštvo je po lanski sezoni zapustila večina nosilcev. Aleksandar Pavlović je okrepil Panathinaikos, Nikola Milutinov je odšel v Olympiacos, Dragan Milosavljević bo igral za Albo, Milan Mačvan se je odločil za odhod k Milanu. Kot zadnji je moštvo zapustil še Milenko Tepić, ki bo igral za Paok.

Ob glavnih imenih so moštvo zapustili tudi Francoz Boris Dallo in Andreja Milutinović ter Nemanja Bezbradica.

Do zdaj so vse izgube pri Partizanu krpali le z igralci iz lastnega pogona, edina okrepitev pa je Miloš Koprivica.

Na prvem treningu je bilo 16 košarkarjev, ob novincu še sedem staroselcev, dve novi moči iz mladinskega pogona in peterica, ki si bo poskušala pribojevati pogodbo.

Med igralci, ki imajo še veljavno pogodbo, na uvodnem treningu ni bilo Eda Murića, ta si je ob koncu pretekle sezone poškodoval ramo in še vedno opravlja rehabilitacijo.

Ne spreglejte