Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rabuza

Nedelja,
15. 7. 2012,
9.08

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Alen Omić

Nedelja, 15. 7. 2012, 9.08

8 let

Omić jezen sam nase, s Prepeličem je vse v redu

Rabuza

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
V zadnji tekmi prvega dela je slovenska reprezentanca prišla še do tretje zmage in bo v drugi del tekmovanja prenesla vse štiri točke. Strelsko je bil spet zelo razpoložen Alen Omić.

Alen Omić se je pod košem odlično kosal z izredno atletsko ekipo Litve, ki je na lanskem svetovnem prvenstvu osvojila zlato medaljo. Tekmo je končal pri 20 točkah in sedmih skokih. "Čestital bi svojim soigralcem za zmago. Vedeli smo, da se Litovci ne bodo predali tako zlahka. Toda tako kot je dejal naš trener ... Ne smemo biti zadovoljni, saj nismo še ničesar osvojili. Da bi se lahko na koncu veselili, bo treba slaviti zmago še kar na nekaj tekmah," je uvodoma povedal Omić. Litovcem na tekmi niti enkrat ni uspelo preiti v vodstvo, so pa zapretili v začetku zadnjih desetih minut, ko prišli le na dve točki zaostanka (65:63). "Počasi so nas ujeli, vendar se nismo predali, odigrali smo na dolge napade in iskali odprte mete," je nadaljeval najvišji član slovenske ekipe. Nedelja je na prvenstvu prost dan, ki bo namenjen predvsem regeneraciji. "Ne vemo še točno kakšen bo plan, to bo povedal trener po večerji," je dejal center Zlatoroga, nad katerim so Litovci storili kar devet osebnih napak. Kljub visokim številkam v lastni statistiki ni bil povsem zadovoljen z igro: "Res je, da sem dosegel 20 točk, a sem zapravil dve priložnosti ob koncu, tako da ne morem biti zadovoljen."

Navijači so nas zopet ponesli

V zadnji sekundah sobotne tekme je na parketu obležal kapetan Klemen Prepelič. "Ustrašil sem se za koleno, vendar je na srečo vse v redu," je padec ob izdihljaju tekme pokomentiral Prle. Tokrat je bilo domžalsko občinstvo izredno glasno v ključnih trenutkih:"Srečni smo lahko, da imamo za sabo takšno publiko, ki nas v težkih trenutkih ponese. Upamo, da bo na naslednjih treh tekmah še naprej tako in tudi kasneje v Stožicah. Dihajo z nami," je zaključil Klemen, ki mu je uspel dvoji dvojček (20 točk in 11 podaj), za kar mu je na novinarski konferenci čestital tudi Zmago Sagadin.

Ne spreglejte