Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rabuza

Četrtek,
4. 2. 2016,
10.35

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Blaž Mesiček Vlatko Čančar Vlatko Čančar Union Olimpija Maccabi Tel Aviv Eurocup

Četrtek, 4. 2. 2016, 10.35

8 let

Olimpijinih mladcev NBA-skavti niso zmedli

Rabuza

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Košarkarji Olimpije so se z veliko zmago nad Maccabijem poslovili od domačih navijačev v Eurocupu. Proti Izraelcem je bilo na tribunah tudi kar nekaj oglednikov iz lige NBA.

Pred verjetno najbolj polno dvorano v letošnji sezoni – po uradnih podatkih se je zbralo nekaj čez štiri tisoč navijačev – je Olimpija s 73:66 premagala evropskega velikana Maccabi.

Čeprav zmaji pred zadnjim krogom nimajo več možnosti za napredovanje, so se tako na najlepši način poslovili od domačih navijačev v Eurocupu, kjer jih prihodnji teden čaka le še gostovanjem pri ruskem Uniksu.

Hrvaški talent je zaradi poškodbe obsedel

Na tekmi proti šestkratnim prvakom Evrope je bilo veliko oglednikov iz lige NBA (po nekaterih podatkih jih je bilo 11), ki so prišli gledat mlade košarkarje za prihodnji izbor.

Večina jih je upala, da bodo na parketu videli enega najvišje uvrščenih košarkarjev na projekcijah za NBA-izbore leta 2016 Dragana Benderja, ki pa v zadnjih desetih dneh zaradi poškodovanega gležnja ni treniral in v Stožicah ni zaigral.

Po evroligašu še en evroligaš

Sta pa svoj talent lahko pokazala Olimpijina mladeniča letnika 1997 Vlatko Čančar in Blaž Mesiček

"Vedel sem, da pridejo, vendar to zame ni bilo nobeno breme. Tako, kot smo igrali proti Maccabiju, moramo igrati na vsaki tekmi. Zadovoljen sem, dobivam priložnost, da se dokazujem in izboljšujem," je po tekmi dejal Čančar, ki si izkušnje pridobiva tudi v Škofji Loki, kamor ga je posodila Olimpija. Proti Maccabiju se v sedmih minutah igre ni vpisal med strelce.

Tretjo največjo minutažo pri Olimpiji je imel njen drugi 18-letnik Mesiček, ki je bil s sedmimi skoki prvi skakalec moštva, ob tem pa dosegel še sedem točk. Ob njegovi prisotnosti na parketu so zmaji dosegli največjo razliko.

"Zelo smo veseli po taki zmagi, ki je nismo pričakovali. Vsaka taka zmaga je dobrodošla za dvig samozavesti pred pomembnimi tekmami v ligi ABA. Maccabi je bil že nekajkrat na samem vrhu Evrope in proti takšnim moštvom je zelo lepo igrati, sploh proti tako številčno publiko, kot je bila danes," je dejal Olimpijin mladenič, ki je zadel eno od dveh trojk Olimpije.

Skavti so bili na treningu obeh moštev že dan pred tekmo.

"Nisem se preveč obremenjeval z ljudmi iz lige NBA. Želel sem le pokazati svojo igro in kaj znam," je sklenil Mesiček. Z Olimpijo ga prihodnja tekma čaka v nedeljo, ko bo v ligi ABA gostil hrvaškega prvaka Cedevito.

Ne spreglejte