Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
29. 1. 2014,
20.56

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Union Olimpija Banvit

Sreda, 29. 1. 2014, 20.56

8 let

Olimpija v Turčiji brez možnosti za zmago

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Košarkarji Uniona Olimpije so v tekmi 4. kroga 2. dela evropskega pokala v gosteh pri turškem Banvitu Bandirmi izgubili s 65:81 (11:23, 34:43, 55:63).

Ljubljančani so turškega tekmeca pred tednom dni v domači dvorani premagali s 84:80. To je tudi edina zmaga Ljubljančanov v drugem delu, saj so v prvih dveh krogih izgubili s Hapoelom in Budivelnikom, tako da po današnjem tretjem porazu skoraj nimajo več možnosti za napredovanje v osmino finala.

Na prejšnji tekmi so zeleno-beli nihali v igri, dovolili tekmecem, da izničijo njihovo prednost, a se je na koncu zanje dvoboj razpletel srečno. V gosteh pa ni bilo tako: že takoj na začetku so zmaji zaspali, po izenačenju na 4:4 so domači do konca prvega dela dosegli še 19 točk, gostje pa le sedem. Razlika 12 točk je bila tista, ki so jo nato gostje zaman lovili vso tekmo. Vmes so zaostajali že za 22 točk (13:35), a so po zaslugi Cedrica Jacksona, Deividasa Gailiusa in Dina Murića do polčasa prišli na precej bolj znosnih –9 (34:43).

Nadaljevanje je bilo ponovitev prvega dela. Ljubljančani so se sicer trudili, toda bližje kot do petih točk zaostanka niso prišli. Ob koncu tretjega dela so Turki spet stopili na plin, niz potegnili še v zadnjo četrtino in po vodstvu 76:60 je bilo jasno, da zmaji ne bodo mogli presenetiti.

Pri Olimpiji je bil najučinkovitejši Gailius, na koncu je zbral 27 točk (pet trojk), Dino Murić jih je dodal 11. Pri domačih pa je bil najboljši Earl Rowland z 22 točkami. Nekdanji soigralec Ljubljančanov Klemen Preprelič, ki za Bandrimo v Stožicah ni dosegel nobene točke, je tokrat zadel en koš.

Evropski pokal se bo nadaljeval 12. februarja. Zeleno-beli bodo v skupini M igrali v Izraelu proti Hapoelu, drugi del pa bodo končali doma proti Budivelniku iz Kijeva.

Ne spreglejte