SiolNET. Sportal Košarka
1,20

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Odziv lige ABA na Fibin suspenz: Ščitili bomo interese klubov

1,20

termometer

Po sankcijah, ki jih je sprejela Mednarodna košarkarska organizacija FIBAEurope, ki je suspendirala 14 nacionalnih zvez, so se oglasili tudi pri regionalni košarkarski ligi ABA.

"Po analizi trenutnega stanja in posvetovanju s klubi je vodstvo lige izrazilo prepričanje, da se je 20. marca v Zagrebu pravilno odločilo," so uvodoma v sporočilu za javnost napisali pri regionalnem tekmovanju.

 

Takrat so namreč podpisali dogovor z organizacijo ECA o sodelovanju klubov iz njene lige v elitni evroligi in Eurocupu. To je šlo vodstvu Fibe Europe v nos, saj bo njena na novo postavljena liga prvakov okrnjena. Zaradi tega se je odločila za drastičen ukrep in z EuroBasketa 2017 suspendirala 14 nacionalnih zvez, če v kratkem ne bo prišlo do sprememb.

 

Liga ABA bo naredila vse, da bo zaščitila interes klubov

 

"Zahteva klubov, ki nastopajo v ligi ABA, je, da se vedno kvalificirajo v najmočnejša evropska klubska tekmovanja. S tem se tudi razvija košarka v naši regiji. Odločitev, ki smo jo takrat sprejeli, pa klubom ne postavlja pogoja, da ne bi po lastni želji izbirali nastopanja v drugem evropskem klubskem tekmovanju. Morajo se le dosledno držati določil naše lige," so še zapisali in za konec dodali: "Liga ABA bo naredila vse, da bo zaščitila interes klubov in ustvarila idealne pogoje za nadaljnji razvoj vseh košarkarskih subjektov v naši regiji, hkrati pa bomo skrbeli za interese reprezentanc."

 

Zanimivo bo videti, kakšen bo naslednji korak Fibe. Zanimivo bo videti, kakšen bo naslednji korak Fibe.

 

Košarkarska zveza Slovenije bo na Fibo prav tako poslala dopis, saj ga vodilni pri glavni evropski košarkarski organizaciji do 20. aprila tudi pričakujejo, nato pa bo zanimivo spremljati nadaljnje korake Fibe, če bo še naprej grozila po Evropi, medtem ko je košarkarsko vojno že sprožila.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 6
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin