Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Četrtek,
5. 5. 2011,
20.23

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Željko Obradović Panathinaikos

Četrtek, 5. 5. 2011, 20.23

7 let, 12 mesecev

Obradović: Dobro, da je pozornost na meni

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Ob bežnem pogledu na polfinalni par evrolige Panathinaikos – Siena, bi verjetno prav vsak kot iz topa izstrelil, da bo zmagovalec grški velikan, vendar znajo Italijani še kako dobro kazati zobe.

Tako Panathinaikos kot Siena sta imela v četrtfinalu izjemno težko delo. Grki so bili izjemno napeto bitko z Barcelono, branilko naslova, ki je pričakovala, da bo pred domačimi navijači drugič zapored naskakovala evropski vrh. Italijani pa so bili po debaklu na prvi tekmi, v kateri so izgubili proti Olympiacosu s kar 48 točkami razlike, v nadaljevanju četrtfinalne serije povsem prerojeni in presenetljivo izločili Raša Nesterovića ter njegove soigralce. ''Mislili smo, da smo bili pripravljeni proti Olympiacosu, vendar smo prvo tekmo odigrali katastrofalno. Panathinaikos je pripravljen na nas, mi pa tudi nanj. Pomembno bo zaustaviti igro pick'n'roll Diamantidisa ter Batistea. Potem se ob takšni igri odpira tudi možnost meta za tri točke, zato bomo morali paziti tudi tri odlične strelce. Razmišljati moramo kot ekipa in tudi igrati obrambo kot ekipa. Ta je bila v tej sezoni naša moč,'' pred polfinalom razmišlja trener na klopi Siene Simone Pianigiani.

Italijanski strokovnjak bo imel v polfinalu za nasprotnika trenerskega mačka Željka Obradovića, ki je v bogati karieri sedemkrat popeljal moštva do evroligaškega naslova. To mu je uspelo s Partizanom, Joventutom, Real Madridom ter štirikrat s Panathinaikosom. Ravno zato je veliko pozornosti v Barceloni namenjeno ravno srbskemu poznavalcu košarke. ''Zelo dobro se počutimo, ker bomo vnovič igrali na zaključnem turnirju. Pomembna bo koncentracija in to bomo skušali držati na najvišji ravni vse do konca. Siena je zelo močna v skoku v napadu, v obrambi pa veliko menja taktične različice. Vsi govorijo o mojih izkušnjah z nastopi na zaključnih turnirjih in to je dobro, da se pozornost usmeri name in ne na igralce. Razmišljamo le o Sieni, ki je naša prva tarča in ne o Maccabiju ali Real Madridu. Spoštujem trenerja Siene Pianigianija in njegovo osebje, saj so naredili veliko v tej sezoni,'' pa pred polfinalnim obračunom v evroligi pravi trenerski lisjak Obradović.

Ne spreglejte