Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
23. 8. 2024,
15.30

Osveženo pred

1 ura, 29 minut

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Orange 7,03
Night of the Dragon poslovilna tekma Steve Nash Dirk Nowitzki Luka Dončić Luka Dončić Goran Dragić Goran Dragić Liga NBA Liga NBA

Natisni članek

Petek, 23. 8. 2024, 15.30

1 ura, 29 minut

Pester konec tedna nekdanjega kapetana

Goran Dragić gosti zvezdnike, Steve Nash ga je z veseljem podpiral #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Orange 7,03
Goran Dragić Night of the Dragon | V petek opoldne so pripravili Night of the Dragon Business Talk. | Foto Boštjan Podlogar/STA

V petek opoldne so pripravili Night of the Dragon Business Talk.

Foto: Boštjan Podlogar/STA

Kapetan zlate slovenske košarkarske reprezentance Goran Dragić bo ta konec tedna spektakularno in veličastno sklenil bogato kariero. Že v četrtek je v Ljubljani pričakal kar nekaj visokih gostov, v petek opoldne je sledil poslovno-športni družabni dogodek, zvečer pa bo na večerji potekala dobrodelna dražba in izbor ekip kapetanov Dragića in Luke Dončića za sobotno poslovilno tekmo.

Goran Dragić
Sportal Dragić proti Dončiću, v Stožicah Nash, Dirk, Jokić, Bosh ...

Ta konec tedna se v Ljubljani obeta pravi spektakel ob uradnem koncu bogate športne poti slovenskega košarkarja Gorana Dragića. Ta je v četrtek v prestolnici že pričakal nekatera velika imena svetovne košarke. 

Ob Luki Dončiću, s katerim bosta kapetana ekip, so v enega od hotelov že prispeli Dragićev mentor Steve NashDirk Nowitzki, Chris Bosh in Igor Kokoškov, ki je Slovence popeljal do naslova evropskih prvakov, ter Saša Pavlović ...

Na poslovni debati tudi Nash in Nowitzki

Goran Dragić | Foto: Boštjan Podlogar/STA Goran Dragić Foto: Boštjan Podlogar/STA

Steve Nash | Foto: Boštjan Podlogar/STA Steve Nash Foto: Boštjan Podlogar/STA Vse skupaj bo trajalo dva dni. V petek opoldne je potekal Night of the Dragon Business Talk. Govorci so bili Matevž Frangež, državni sekretar na ministrstvu za gospodarstvo, turizem in šport, Matevž Mazij, predsednik upravnega odbora in izvršni direktor Bragg Gaming Group, Drago Kavšek, član uprave Petrola, ter izvršni direktor Addiko Bank Andrej Andoljšek.

V okviru drugega panela Kariera po karieri so spregovorili in delili svoje izkušnje Dragić, Steve Nash, nekdanji NBA-igralec in Dragićev mentor, Dirk Nowitzki, eden najboljših evropskih košarkarjev vseh časov, ter Bill Duffy, eden vodilnih zastopnikov športnikov in ustanovitelj agencije BDA Sports Management.

Steve Nash in Dirk Nowitzki | Foto: Boštjan Podlogar/STA Steve Nash in Dirk Nowitzki Foto: Boštjan Podlogar/STA "Biti mentor je nagrajujoče, saj ne samo da daješ, ampak tudi dobivaš nazaj. Vedno mi je bilo užitek pomagati soigralcem. V ligo sem prišel iz Kanade, ki takrat ni imela toliko igralcev, in počutil sem se kot v drugi galaksiji, tako da sem se lahko poistovetil z Goranom, organizatorjem igre iz Evrope, in tudi Dirkom, z njim sva bila soigralca v Dallasu. Ni bilo težko podpirati Gorana, bil je zelo tekmovalen, dober soigralec in vsak dan je delal, da bi bil boljši," je o Dragiću povedal zdaj 50-letni Steve Nash.

Tukaj si lahko pogledate celotno dvourno debato (vir: STA:):

Dirk Nowitzki | Foto: Boštjan Podlogar/STA Dirk Nowitzki Foto: Boštjan Podlogar/STA Nowitzki, eden najboljših evropskih košarkarjev v zgodovini lige NBA in prvak z Dallas Mavericks leta 2011, je dejal, da je odločitvi o zaključku kariere v veliki meri botrovala njegova fizična pripravljenost. "Če gledate moji zadnji sezoni, sem se upokojil dve leti prepozno," se je pošalil. Po koncu profesionalne kariere si ni želel nove službe s polnim delovnim časom. "Všeč mi je, da lahko izbiram projekte in z družino potujem po svetu." Pojasnil je, da bi mentalno še zmogel kakšno leto: "Misliš, da še zmoreš, a tvoje telo popušča. Eno leto bi mentalno še zmogel ob Luki Dončiću, videl bi ga rasti in biti del tega, a fizično nisem mogel slediti. Že sredi tridesetih let je bilo težko, kaj šele v začetku štiridesetih."

Kapetan zlate slovenske košarkarske reprezentance Dragić je priznal, da je konec kariere malce strašljiv. "Vedno sem igral košarko, sledil določenemu urniku, zdaj pa tega ni več. Najti moram nove izzive," je dejal. Kot je povedal, pogreša tekme in soigralce, ne pa tudi treningov. "Svoje kariere ne bi menjal, z odločitvijo o upokojitvi pa sem pomirjen."

V petek zvečer se bo dogajanje preselilo na rdečo preprogo, na kateri se bodo v oblekah in kravatah predstavili vsi udeleženci sobotne poslovilne tekme. Kapetana Dragić in Luka Dončić bosta na naboru izbrala svoji ekipi.

Humanitarna dražba

Potekala bo tudi humanitarna dražba, na kateri bodo dražili žogo s podpisi vseh udeležencev (izklicna cena deset tisoč evrov), dres s podpisi vseh udeležencev (izklicna cena deset tisoč evrov) ter dres Gorana Dragića iz Osnovne šole Koseze (izklicna cena 15 tisoč evrov).

V soboto poslovilna tekma 

V soboto ob 20. uri sledi ekshibicijska tekma, na kateri se bo trlo zdajšnjih in nekdanjih košarkarskih zvezdnikov. Prisotni bodo tudi trenerji in košarkarski delavci, ki so na Dragićevi poti pustili pečat.

Ne spreglejte