Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
16. 8. 2024,
11.00

Osveženo pred

10 ur, 34 minut

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,29
LeBron James Boston Celtics Vlatko Čančar Vlatko Čančar Denver Nuggets Nikola Jokić Dallas Mavericks Luka Dončić Luka Dončić NBA Liga NBA

Natisni članek

Petek, 16. 8. 2024, 11.00

10 ur, 34 minut

Nova sezona lige NBA

Znan je datum prve Dallasove tekme v novi sezoni

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,29
Luka Dončić | Luka Dončić čaka na svojo sedmo sezno v ligi NBA.  | Foto Reuters

Luka Dončić čaka na svojo sedmo sezno v ligi NBA.

Foto: Reuters

Košarkarji v ligi NBA bodo prvič stopili na parket 22. oktobra. Sedmo sezono zapored bo v dresu moštva Dallas Mavericks v njej zaigral tudi Luka Dončić, ki mu bo družbo delal novi soigralec Klay Thompson. Mavericks bodo sezono začeli 24. oktobra, ko bodo gostovali pri San Antoniu.

Goran Dragić
Sportal Dragić proti Dončiću, v Stožicah Nash, Dirk, Jokić, Bosh ...

Luka Dončić se bo moral tako za uvod med drugim najprej zoperstaviti najboljšemu novincu lanske sezone, Francozu Victorju Wembanyami, in novi okrepitvi ostrog, branilcu Chrisu Paulu, za katerega bo to že 20. sezona v ligi NBA.

Ljubljančan je v rednem delu lanske sezone v povprečju dosegal 33,9 točke na tekmo. Na podobni strelski ravni je bil tudi v končnici, kjer se je prvič prebil do finala, v katerem ga je že mučila poškodba, klubu pa ni uspelo osvojiti drugega naslova prvaka po letu 2011. Dončić bo s soigralci redni del sezone zaključil 13. aprila, ko ga čaka gostovanje pri moštvu Memphies Grizzlies.

Do takrat se bo s soigralci v sklopu tedna rivalov NBA 25. januarja pomeril še z z branilci naslova Boston Celtics. Moštvi se bosta še enkrat srečali petega februarja. Kelti bodo lov na 19. naslov prvaka lige NBA začeli 22. oktobra z gostovanjem v New Yorku pri Knicksih.

Dončić in Jokić bosta v sezono vstopila na isti dan

Nikola Jokić | Foto: AP / Guliverimage Foto: AP / Guliverimage

Isti dan kot Luka Dončić bo novo sezono začel tudi najkoristnejši igralec lige v lanski sezoni Nikola Jokić. Njegov Denver bo 24. oktobra doma gostil Oklahomo, pri kateri se mu bo s svojim košarkarskim znanjem nasproti postavil branilec Shai Gilgeous-Alexander. Na tej tekmi bo na svojo priložnost čakal tudi slovenski reprezentant Vlatko Čančar, ki se vrača po težki poškodbi kolena.

LeBron James bo z 22. odigrano sezono v ligi NBA izenačil dosežek Vinca Carterja. Z moštvom Los Angeles Lakers bo najprej gostoval pri Minnesoti.

Liga NBA letos ne bo omejena zgolj na tekme v Združenih državah Amerike, saj bodo tri dvoboje odigrali v tujini. Miami Heat in Washington Wizzards se bosta 2. novembra pomerila v prestolnici Mehike Ciudad de Mexicu, medtem ko se bosta 23. in 25. januarja v Parizu dvakrat udarili še moštvi Indiana Pacers in San Antonio Spurs.

Wembanyama dvakrat proti novincu Risacherju

Zaccharie Risacher | Foto: Reuters Zaccharie Risacher Foto: Reuters

Pozornost javnosti utegne pritegniti še dvoboj dveh Francozov, ki sta v zadnjih letih na naboru lige NBA pritegnila veliko pozornosti. To sta že omenjeni najboljši novinec Victor Wembanyama in prvi na letošnjem naboru Zaccharie Risacher. Drug proti drugemu bosta zaigrala dvakrat, in sicer 19. decembra ter 5. februarja, ko bosta na sporedu tekmi med San Antoniem in Atlanto, katere barve brani Risacher.

Vsako moštvo bo v rednem delu odigralo 82 tekem. Tekma vseh zvezd bo na sporedu 16. februarja. Končnica se bo začela 19. aprila. Prva tekma finala bo na sporedu petega junija.

Andreja Leški, zlato, Pariz 2024
Mnenja Tomaž Ambrožič: Pritisk je privilegij
Pariz 2024 rokomet četrtfinale Slovenija
Sportal Dončić, Oblak, Urnaut, vrh politike in drugi so se poklonili slovenskim rokometašem
Kevin Durant
Sportal Kevin Durant po pariškem zlatu vložil v pariškega velikana
Ne spreglejte