Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Ponedeljek,
2. 4. 2018,
19.16

Osveženo pred

6 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,52

1

Natisni članek

Helios Suns Rogaška Mitja Nikolić

Ponedeljek, 2. 4. 2018, 19.16

6 let, 1 mesec

Tretji polčas tekme med Rogaško in Helios Suns

Sodnik videl, da je namerno stopil na koleno, sam pravi, da se mu je zgodila krivica

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,52

1

V petem krogu državnega prvenstva med Rogaško in Helios Suns se je pripetil neljubi dogodek. Košarkar Rogaške Mitja Nikolić, ki je v preteklosti že nosil dres slovenske reprezentance, je, kot so zapisali na kzs.si, tekmecu Blažu Mahkovicu namerno stopil na koleno. Čaka ga suspenz, izpustiti bo moral do tri tekme. Povprašali smo tudi Mitjo, kaj se je dejansko dogajalo. Poudarja, da je to izmišljotina. Da ni namerno stopil na nogo Mahkovicu, s katerim sta se potekmi pogovorila. 

Rogaška je tekmo proti Helios Suns dobila z 90:86, a je tekma dobila še tretji polčas. V eni od akcij Helios Suns se je košarkar Blaž Mahkovic odločil za met za tri točke, igralec Rogaške Mitja Nikolić pa ga je ob pokrivanju zadel ter storil prekršek.

Ko je Mahkovic ležal na tleh, mu je občasni slovenski reprezentant stopil na koleno (v zgornjem posnetku si to oglejte pri 37:42). Sodniška trojica je potezo ocenila kot izključujočo napako zaradi nešportnega vedenja.

Nikolić se je čudil sodniški odločitvi. V poročilu tehničnega komisarja lahko razberemo, da Nikolić po izključitvi ni zapustil dvorane, temveč je sedel na tribuni in grozil uradnim osebam (v videu pri 41:12), dokler ga varnostna služba ni odstranila iz dvorane.

"Ni bilo namerno. Na posnetku se vidi, da ne gledam v tla."

Komisar lige je sprejel sklep, da Nikolića čaka suspenz do treh tekem neigranja, proti odločitvi komisarja lige o izrečenem suspenzu zaradi izključitve ni mogoča pritožba.

Za Sportal je svojo plat zgodbe povedal tudi Mitja: "Brez veze, nimam kaj komentirati. Lahko povem, da ni bilo namerno. Dejali so, da sem mu namerno stopil, a se na posnetku vidi, da sploh ne gledam v tla, ko grem proti sodniku. V zapisniku pa piše, da sem mu namerno stopil. A sploh dol nisem pogledal. Z Blažem sva se po tekmi pogovorila. Večkrat sem se mu opravičil, da to ni bilo namerno. Sva v korektnih odnosih in tega ne bi storil namerno."

 

Poročilo tehničnega delegata

  • Tehnična napaka dosojena trenerju NOVAKOVIĆU D. (KK Rogaška) zaradi nešportnega vedenja spremljevalcev -  nespoštljiva komunikacija s sodnikom (UKPI, 36.3.2/a).
  • Izključujoča napaka dosojena igralcu NIKOLIĆU M. (KK Rogaška) zaradi nešportnega vedenja - namerno stopil na koleno igralca nasprotne ekipe.
  • Po izključitvi igralec NIKOLIĆ M. (KK Rogaška) ni zapustil dvorane, temveč je sedel na tribuni in grozil uradnim osebam, dokler ga varnostna služba ni odstranila iz dvorane.
  • Nešportno žaljenje uradnih oseb med gledalci navijači domače ekipe, zaradi česar so bili odstranjeni štirje gledalci. 

Sklepi:

  • KK ROGAŠKA se zaradi dosojene tehnične napake trenerju Novakoviću zaradi nešportnega vedenja  spremljevalcev kaznuje s kaznijo 200 evrov.
  •  KK ROGAŠKA  se zaradi dosojene izključujoče napake igralcu Nikoliću zaradi nešportnega vedenja  kaznuje s kaznijo 200 evrov.
  • Igralcu NIKOLIČU M. (KK Rogaška) se v skladu z 100. členom Tekmovalnih propozicij izreče suspenz in v času suspenza ne sme nastopati, voditi ekipe ali opravljati drugih dolžnosti na vseh uradnih tekmovanjih v organizaciji KZS.
  • Proti odločitvi komisarja lige o izrečenem suspenzu zaradi izključitve ali odstranitve, ki lahko velja za obdobje do največ treh tekem, ni mogoča pritožba.
  • KK ROGAŠKA se zaradi nešportnega vedenja gledalcev in odstranitve štirih gledalcev iz dvorane kaznuje s kaznijo 400 evrov.
Ne spreglejte