Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Sreda,
10. 2. 2016,
22.06

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Kobe Bryant LeBron James

Sreda, 10. 2. 2016, 22.06

8 let

Neverjetni Curry se ne zaustavlja, veliko srečanje Bryanta in Jamesa (video)

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
V košarkarski ligi NBA je bila pestra noč, saj so klubi odigrali dvanajst tekem. V središču pozornosti je bila enajsta zaporedna zmaga Stepha Curryja in gostovanje Kobeja Bryanta pri LeBronu Jamesu.

Aktualni prvaki Golden State Warriors nadaljujejo odlične igre. V Phoenixu so vknjižili enajsto zaporedno zmago in skupno 48. v sezoni. Do konca rednega dela morajo odigrati še 29 tekem, če hočejo podreti rekord Chicago Bulls, ki je na čelu z legendarnim Michaelom Jordanom v rednem delu sezone 1995/96 slavil 72 zmag, pa ne smejo izgubiti šestkrat.

Tudi tokrat jih je do zmage pripeljal izjemni Stephen Curry, ki je bil le streljaj oddaljen od trojnega dvojčka. Zmanjkala sta mu le skok in podaja, za zmago s 112:104 pa je prispeval 26 točk, devet skokov in prav toliko podaj.

Prav poseben večer pa je bil v Clevelandu, kjer je gostoval veliki Kobe Bryant. Ker se zvezdnik lige NBA po tej sezoni poslavlja, se mu na vsakem gostovanju skušajo zahvaliti za vse, kar je naredil v najmočnejši ligi na svetu. Nič drugače ni bilo v domovanju LeBrona Jamesa.

Pred tekmo so mu ob predstavitvi igralcev zavrteli video njegovih najboljših trenutkov v ligi NBA, kar je 20-tisočglava množica navijačev pozdravila z velikim navdušenjem. Potrepljal se je po prsih in s tem dal vedeti, da ceni navijače Clevelanda, ki so se veselili nove zmage.

"Lepo je bilo igrati tukaj toliko let in dobiti takšen odziv. Nekaj posebnega je bilo," je po tekmi dejal Bryant, ki je dosegel 17 točk.

Pri zmagovalcih, ki so drugi polčas igrali brez poškodovanega Kevina Lova (rama), je bil s 35 točkami strelsko najbolj navdahnjen Kyrie Irving. James je prispeval 29 točk, v statistiko pa vpisal še 11 podaj in sedem skokov.

Pravi strelski obračun pa smo lahko videli v Bostonu, kjer so Celtics po podaljšku s kar 139:134 premagali Los Angeles Clippers. Mini obračun sta imela organizatorja obeh ekip Isaiah Thomas in Chris Paul. Prvi se je lahko pohvalil s 36 točkami in 11 podajami, drugi pa s 35 točkami in 13 podajami.

Ne spreglejte