Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
4. 6. 2022,
21.12

Osveženo pred

1 leto, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,82

Natisni članek

Brooklyn Nets Liga NBA NBA Dallas Mavericks Luka Dončić Luka Dončić Igor Kokoškov

Sobota, 4. 6. 2022, 21.12

1 leto, 10 mesecev

Igor Kokoškov k Brooklyn Nets?

Nekdanji slovenski selektor zapušča Dončića in Dallas?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,82
Kokoškov Dončić | Igor Kokoškov in Luka Dončić sta najprej sodelovala pri slovenski reprezentanci, nato še pri Dallas Mavericks. | Foto Vid Ponikvar

Igor Kokoškov in Luka Dončić sta najprej sodelovala pri slovenski reprezentanci, nato še pri Dallas Mavericks.

Foto: Vid Ponikvar

V dnevih, ko je slovenska košarkarska javnost pozdravila premiero filma 2017, ki prikazuje pot slovenskih košarkarjev do naslova evropskega prvaka, ima čez lužo polne roke dela nekdanji slovenski selektor Igor Kokoškov. Ta naj bi po poročanju tujih medijev v prihodnji sezoni mesto pomočnika trenerja pri Dallas Mavericks zamenjal za Brooklyn Nets, kjer naj bi po novem asistiral glavnemu trenerju Stevu Nashu.

Kot poroča ameriški novinar blizu lige NBA Marc Stein, naj bi se 50-letni Igor Kokoškov po koncu sezone preselil v vrste Brooklyn Nets, kjer naj bi sodeloval s Stevom Nashom. Srb, ki je Slovenijo leta 2017 popeljal do naslova evropskega prvaka, je z Nashom v preteklosti že sodeloval, ko je v letih 2008–2013 opravljal vlogo pomočnika trenerja pri Phoenixu. Kokoškov se lahko v svoji bogati karieri pohvali tudi s šampionskim prstanom, ki ga je leta 2004 osvojil kot pomočnik Larryja Browna v moštvu Detroit Pistons.

Zatem je kot pomočnik deloval tudi pri Clevelandu, Orlandu in Utahu. Leta 2018 je postal sploh prvi glavni trener v ligi NBA, ki ni bil rojen v ZDA, potem ko se je usedel na klop Phoenix Suns. A njegova epizoda v Arizoni se je hitro končala, s Phoenixom je v tisti sezoni na 82 tekmah dosegel le 19 zmag, kar je bil najslabši izkupiček moštva po njihovi krstni sezoni v ligi NBA. Njegova kariera se je nadaljevala v vlogi pomočnika pri Sacramentu, nato pa je znova zajadral v Evropo, kjer je prevzel vodenje srbske izbrane vrste, ob tem pa je krmaril tudi barko turškega Fenerbahčeja.

Lani poleti pa je srbski strokovnjak znova združil moči z Dončićem, saj ga je v svoje vrste takrat kot novi trener Dallas Mavericks zvabil Jason Kidd. "Treniral je Luka, ko je bil ta mlajši. Med njima je povezava. Ko govorimo o Igorju, lahko rečem, da je trener z dobrim znanjem v napadalnem smislu. Mislim, da je izvrsten trener, zato smo lahko zelo srečni, da je v naši ekipi," je takrat svojo odločitev pojasnil Kidd, nad tem pa je bil navdušen tudi Luka, ki je s Srbom še drugič v karieri dobro združil moči.

A kot kaže, se je Kokoškov medtem odločil za nov izziv, saj naj bi v prihodnji sezoni tako znova spakiral svoje kovčke in se preizkusil v Brooklynu, kjer je v drugi polovici te sezone igral še eden izmed zlate zasedbe iz leta 2017 Goran Dragić.

Preberite še:

Luka Dončić Cleveland
Sportal Dončićev glas bo slišan, njegove besede bodo imele veliko težo
Goran Dragič premiera
Sportal Dončiću je bilo v čast
Edo Murić slovenska košarkarska reprezentanca trening
Sportal Slovenski košarkarji na državni praznik igrajo v Trstu
Ne spreglejte