Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Sreda,
12. 9. 2012,
10.08

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Sašo Filipovski Union Olimpija

Sreda, 12. 9. 2012, 10.08

8 let

Namesto krila bodo trije bazenčki za regeneracijo

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Po razburkani lanski sezoni si trener Olimpije Sašo Filipovski želi, da bodo zeleno-beli v novi ostali do konca skupaj in z igrami na najlepši način predstavljali klub, mesto in Slovenijo.

Povprečna starost košarkarjev Uniona Olimpije v sezoni 2012/13 je 23,5 let. Najstarejši je z 32-leti kapetan Teemu Rannikko, najmlajši pa 17-letni Emir Sulejmanović. S mešanico izkušenih in mladih bo skušal trener Olimpije Sašo Filipovski popraviti lanskoletni nekoliko slabši vtis in Stožice znova zapolniti do zadnjega kotička na tekmah evrolige.

"Letošnja ekipa ima nove obraze – veliko je mladih. Med nami in igralci vlada velika pozitivna energija. Na treningih so fantje zelo zavzeti. Skupaj smo od 7. avgusta naprej. Naša naloga je, da na parketu prikažemo borbeno igro in z našim pristopom ter obnašanjem na najlepši možen način predstavljamo Ljubljano, Slovenijo in seveda Olimpijo. Ekipa je mlada in polna elana, zato je zavzetost na treningih temu primerna," je pohvalil delovno vnemo košarkarjev Filipovski.

Čeprav bi si želel, za enkrat ne bo dočakal okrepitve na mestu krilnega košarkarja, saj je Olimpija v fazi krčevitega varčevanja: "Vodstvo kluba ekonomično in skrbno dela z denarjem. Gre za ideologijo, da se ne zapravi več, kot se sme. Na ta račun smo v Stožicah naredili fitnes, čez teden dni pa bodo tudi trije bazenčki, v katerih se bodo košarkarji regenerirali. Po težkih tekmah in treningih jo potrebujejo. To je bilo nujno potebno. Klub je poskrbel za to novost. Zato v tem trenutku novega igralca na mestu krila-visokega branilca ne bo."

O dometu Olimpije v tej sezoni je nehvaležno govoriti. V evroligi bo nastopila v družbi številnih gigantov, močna pa je postala tudi liga ABA, ki je vstopnica za elitno evropsko klubsko tekmovanje. Pred dvema letoma je župan Ljubljane Zoran Janković obljubil, da bo v njegovem mandatu v Ljubljani F4 evrolige. To temo je načel tudi v torek na klubski predstavitvi, njegova želja pa je še, da bi na tem zaključnem turnirju nastopila tudi Union Olimpija.

Ne spreglejte