Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rabuza

Petek,
28. 8. 2015,
21.08

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Luka Rupnik Slovenija Srbija

Petek, 28. 8. 2015, 21.08

8 let

Najmlajši reprezentant je po podpisu še bolj osredotočen

Rabuza

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Pred slovensko reprezentanco je le še ena pripravljalna tekma. Nasprotnik bo tako znova Srbija. Recept za uspeh se po mnenju Luke Rupnika skriva v igri z manj spoštovanja.

Slovenci so do zdaj odigrali devet pripravljalnih tekem in ob šestih zmagah zabeležili še tri poraze. Zadnjega, že drugega na dveh tekmah v Stožicah, so morali priznati svetovnim podprvakom Srbom, ki so se iz Ljubljane podali z zmago 79:70.

V soboto se bosta reprezentanci še enkrat srečali, le da bo dvoboj, zadnji pripravljalni za obe ekipi, v Banjaluki. Način za vrnitev Srbom pred njihovimi navijači?

"Razlog, da nismo tekme prevesili v svojo korist, je bil ravno v tem, da smo jih na trenutke preveč spoštovali. Tudi Zdovc je dejal, da Srbi niso bavbav in da lahko z njimi kakovostno igrami. To mora biti naše vodilo: da se ne bojimo nikogar. V obrambi moramo ekipe spustiti po 70 točk in lahko se nadejamo dobrega rezultata," je odločen Luka Rupnik, najmlajši med 13 košarkarji selektorja Jureta Zdovca.

Podaljšanje z Olimpijo za večjo mirnost

Rupnik je pred prvo tekmo s Srbi tudi uradno rešil klubski status in bo še četrto sezono nosil dres ljubljanske Olimpiji in pred začetkom prvenstva rešil pomembno vprašanje.

"Zadovoljen in srečen sem, da sem podpisal novo pogodbo. Zdaj še lažje in bolj osredotočeno zrem naprej reprezentanci," pravi 22-letni Rupnik, za katerega bo, če ga bo Zdovc odpeljal na prvenstvo, to že drugi EuroBasket. Na prvem je bil pred štirimi leti prav tako najmlajši slovenski potnik.

Pozornost na vsakem koraku, da sistem deluje

Od začetka prvenstva nas loči le še en teden. Slovenijo prva tekma čaka 5. septembra proti domačinom Hrvatom.

"Vsi že nestrpno čakamo, da se začne zares in da pokažemo, iz kakšnega testa smo. Ni lahko biti v reprezentanci. Zdovc veliko zahteva in da sistem deluje, moraš biti pozoren na vsakem koraku," Zdovc še ne dovoli, da bi se jim v glave prikradla misel na tekmo s Hrvati, proti katerim bo igra vseeno videti nekoliko drugače, kot je bilo to na pripravljalnih tekmah.

"Mislim, da imajo trenerji še kar nekaj trikov skritih za prvenstvo," pravi. Verjetno tako kot tudi preostale reprezentance tudi Slovenija še skriva nekatere taktične zamisli.

Ne spreglejte