Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rabuza

Nedelja,
17. 4. 2016,
9.38

Osveženo pred

7 let, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,98

Natisni članek

Stephen Curry Golden State Warriors NBA

Nedelja, 17. 4. 2016, 9.38

7 let, 11 mesecev

Najbolj vroč košarkar na planetu noče počivati (video)

Rabuza

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,98
Stephen Curry | Foto Guliver/Getty Images

Foto: Guliver/Getty Images

Na prvi tekmi končnice se je pri branilcih naslova Golden State Warriors poškodoval Stephen Curry, ki si je zvil gleženj in v drugem polčasu skoraj ni več igral. 28-letni košarkar ne vidi scenarija, da bi izpustil drugo tekmo, previdnejši pa je njegov trener.

Košarkarji Golden State Warriors so z zanesljivo zmago na prvi tekmi končnice nad Houston Rockets začeli misijo branjena naslova.

Razlog za skrb trenerja Steva Kerra je poškodba prvega zvezdnika moštva Stepha Curryja, ki si je pred koncem prvega polčasa zvil gleženj. V tretji četrtini je še enkrat stopil na parket, nato pa ga je Kerr - Golden State je že visoko vodil - raje posadil na klop.

 

"Ni mi bilo všeč, kako se je premikal v tretji četrtini. Želel je ostati v igri. Za prihodnjo tekmo je vprašljiv. Bomo videli, kako se bo vse razvijalo," je bil po tekmi previden Kerr.

 

Na drugi strani za Curryja ni dvoma, ali bo igral na drugi tekmi. "Ne vidim scenarija, da ne bi igral. V prihodnjih dveh dneh bom bolj pazil, da se poškodba ne bi poslabšala," si Curry ne želi počitka.

 

Čeprav je igral v prvem polčasu in malenkost v drugem, je bil Curry s 24 točkami v manj kot 20 minutah igre prvi strelec tekme, Golden State pa je visoko premagal Houston s 104:78.

Črn spomin iz preteklosti

Previdnost Kerra izvira iz številnih težav Curryja z desnim gležnjem v preteklosti. V svoji tretji sezoni je leta 2011 prestal dve operaciji gležnja zaradi številnih zvinov v preteklosti in v vsej sezoni odigral le 26 tekem. Od takrat Curry na gležnju nosi tudi posebno opornico.

 

Izpustil le tri tekme

V letošnji sezoni je najkoristnejši igralec lanske sezone izpustil le tri tekme, v svoji sedem let trajajoči NBA karieri pa je z izjemo sezone 2011/12 nikoli ni izpustil več kot osem tekem v eni sezoni.

Ne spreglejte