Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Torek,
15. 1. 2013,
15.01

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Goran Dragić Goran Dragić Beno Udrih Mirza Begić Primož Brezec priprave

Torek, 15. 1. 2013, 15.01

7 let, 12 mesecev

Najbolj rizična sta Dragić in Udrih – priprave na EP dolge 47 dni

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Pred slovensko košarkarsko reprezentanco je pomembno leto. Domače evropsko prvenstvo ima dodatno težo, na KZS pa ne želijo pustiti nič naključju. Znan je že termin priprav kakor tudi tekmeci.

Slovenija bo s pripravami na evropsko prvenstvo začela 19. julija, že po tednu dni pa bo odigrala prvo od dvanajstih pripravljalnih tekem za evropsko prvenstvo. Tekmec bo Poljska Aleša Pipana - ekipi se bosta pomerili v Domžalah. Zadnji pripravljalni obračun bodo izbranci Božidarja Maljkovića odigrali 31. avgusta proti evropskim podprvakom Francozom v Stožicah.

"Število pripravljalnih tekem je večno vprašanje. Pred svetovnim prvenstvom leta 2010 je bila podobna odločitev, ko smo igrali 15 tekem. Imamo namreč nekaj igralcev, ki bodo nosilci in imajo poškodbe oziroma igrajo premalo v klubu, zato jim bodo tekme koristile. Poznamo primer Jake Lakoviča. Radi bi, da našel klub, ker se bojim, da bi bilo tudi dvanajst pripravljalnih tekem premalo zanj," je dejal športni direktor reprezentance Matej Avanzo.

Vujačić na seznamu? "Ne bi komentiral," pravi Avanzo

Koledar priprav je Košarkarska zveza Slovenije poslala 34 košarkarjem. O imenih ne želijo govoriti, saj naj bi to v februarju storil selektor Maljković. Seznam košarkarjev je sestavil strokovni štab – Maljković in pomočnika Aleksander Sekulić in Gašper Potočnik. Ali je na seznamu tudi Saša Vujačić, je Avanzo odgovoril: "Ne bi komentiral. To je v domeni selektorja."

Je pa na širšem seznamu tudi Primož Brezec, ki ima dobro sezono v Rusiji. S selektorjem Maljkovićem je že sodeloval, vendar v klubu Lokomotiv Kuban in takrat ni dobival priložnosti, čeprav sta imela sicer "korekten odnos". " Tudi Brezec je med kandidati. Zakaj ne? Tukaj je stvar še zelo odprta na seznamu. Več je naturaliziranih košarkarjev. Vemo, da je v prednosti Begić, vendar je sezona dolga. Skozi leta smo se naučili, da se ne smemo zaletavati," pravi Avanzo, ki ga v tem trenutku skrbi le nekoliko manjša minutaža pri slovenskih centrih: "Veseli me, da so mladi naredili preskok. Pri Olimpiji in Krki dobivajo minutažo in jo dobro izkoriščajo. Veseli mi tudi Nachbarjev povratek na veliko evropsko sceno. Vem, da je imel ponudbe velikih evropskih klubov v zadnjem času. S stališča reprezentance se mi zdi smiselno, da je ostal v nekoliko manjšem klubu z vlogo nosilca. Mogoče me skrbi centrska linija, ki ne dobi takšne minutaže. Gašper Vidmar ima trenutno lažje poškodovan gleženj. Uroš Slokar je imel tudi huje poškodovan gleženj. Erazma Lorbka tarejo kronične poškodbe že nekaj časa. Mirza Begić ne dobiva minutaže, ki bi si jo glede na kakovost zaslužil."

Za Slovenijo pa se bo tisti glavni del začel 4. septembra v Celju, kjer bo igrala tekme uvodnega dela evropskega prvenstva. Nasprotnik bo Češka, sledili pa bodo še obračuni s Španijo, Gruzijo, Hrvaško in Poljsko.

Ne spreglejte