Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Sreda,
18. 5. 2016,
12.31

Osveženo pred

2 leti, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,20

1

Natisni članek

Goran Dragić Goran Dragić Igor Kokoškov KZS

Sreda, 18. 5. 2016, 12.31

2 leti, 8 mesecev

Na novico o Dragićevem igranju za reprezentanco se je odzval tudi novi selektor

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,20

1

V Slovenijo je včeraj zvečer iz ZDA priletela spodbudna novica, da bo Goran Dragić v letošnjem poletju zaigral za slovensko košarkarsko reprezentanco. "Goran je vedno želel igrati za izbrano vrsto," je ob tem povedal novi slovenski selektor Igor Kokoškov.

"Goran Dragić ponovno poudarja, da bo zaigral za slovensko reprezentanco," je novinar Miami Heralda sporočil za Slovenijo pozitivno novico ter s tem dal vedeti, da bo imela Slovenija v kvalifikacijah za EuroBasket 2017 na voljo tudi svojega najboljšega košarkarja.

 

Za odziv smo povprašali novega slovenskega selektorja Igorja Kokoškova, ki je za Sportal povedal: "Govoril sem z Goranom, vendar nisva nič dorekla. Od mene ne bi bilo strokovno, da bi ga to spraševal med končnico. Ampak mislim, da si želi igrati in da so razmere dobre. On je, kot je meni znano, vedno želel igrati za reprezentanco. Lani je bil v ligi NBA prost igralec. Upamo na najboljše."

 

Srbski košarkarski strokovnjak, ki je v zadnji sezoni deloval kot pomočnik trenerja pri Utah Jazz, je v začetku januarja postal slovenski selektor in na vročem stolčku nasledil Jureta Zdovca, njegova naloga pa je, da Slovenijo brez pretresov pripelje na evropsko prvenstvo.

 

"Kot kapetan ter eden najboljših igralcev v Evropi in na svetu mora biti vodja moštva"

 

Igor Kokoškov bo letos premierno vodil slovensko reprezentanco. Pred tem je bil vrsto let na čelu gruzijske izbrane vrste. | Foto: Igor Kokoškov bo letos premierno vodil slovensko reprezentanco. Pred tem je bil vrsto let na čelu gruzijske izbrane vrste.

 

Dragić in Kokoškov se zelo dobro poznata, saj sta skupaj delala v Phoenixu, Gogi pa je kot ključno osebo, ki mu je pomagala pri prehodu v ligo NBA in skrbela zanj na treningih, velikokrat izpostavil prav srbskega trenerja.

 

V intervjuju po imenovanju za slovenskega selektorja je na vprašanje, kako bo na parketu vidno dejstvo, da je z Goranom v tako tesnem stiku in da sta družinska prijatelja, odgovoril: "V Phoenixu sva bila skupaj pet sezon in si drug drugemu pomagala. V težkih in lepih časih sva se razumljivo zbližala. Zdaj je treba ta odnos pretvoriti v kakovost. Goran ne potrebuje zaščite. On je as in vrhunski športnik. Ne potrebuje pomoči trenerja. Meni osebno pomaga, da imam izkušnje iz lige NBA in Evrope, da vem, kaj potrebujejo on in preostali igralci. Kot kapetan ter eden najboljših igralcev v Evropi in na svetu mora biti vodja moštva."

 

Slovenija bo na poti do evropskega prvenstva morala preskočiti Bolgarijo, Kosovo in Ukrajino, ki so v isti skupini. Najboljša reprezentanca bo dobila neposredno vstopnico za EuroBasket 2017, kamor bodo potovale tudi štiri najboljše drugouvrščene ekipe iz sedmih kvalifikacijskih skupin.

Ne spreglejte