Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Nedelja,
8. 5. 2016,
15.59

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,98

Natisni članek

Hassan Whiteside Eric Spoelstra Toronto Raptors Miami Heat Goran Dragić Goran Dragić

Nedelja, 8. 5. 2016, 15.59

6 let, 7 mesecev

Na Gorana Dragića je v ključnih trenutkih povsem pozabil

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,98

Toronto po treh tekmah drugega kroga končnice proti Miamiju vodi z 2:1 v zmagah. Vodstvo si je zagotovil z uspehom na gostovanju na Floridi. Goran Dragić je konec tekme praktično spremljal le s klopi za rezervne igralce.

Za Miami sobota ni imela pozitivnega predznaka, saj je moštvo v začetku druge četrtine zaradi poškodbe kolena izgubilo centra Hassana Whitesida. Kdaj bo lahko spet pomagal ekipi, bo znano po pregledu z magnetno resonanco, ki bo pokazal, kako je z njegovimi vezmi in meniskusom.

 

Brez njega je bilo njegovim soigralcem na parketu bistveno težje, saj dobro pokriva raketo in skrbi za skok.

 

"Koleno je šlo v dve različni smeri. Če bi moral oceniti bolečino od 1 do 10, bi jo označil kot sedem. Molil bom, da bom lahko še naprej igral," je povedal Whiteside.

 

"Drugi bodo morali stopiti na njegovo mesto. Nihče ne more biti Hassan Whiteside … Nečesa se bomo morali domisliti," je dejal Dwyane Wade.

 

Na koncu so si igralci Toronta po zaslugi razpoloženega Kyla Lowryja, ki je dosegel 33 točk, priigrali pomembno zmago na gostovanju. V ključnih trenutkih pa na parketu ni bilo Gorana Dragića.

 

Trener Spoelstra brez razloga pustil Dragića na klopi

Slovenec v dresu Miami Heat res ni bil najbolje razpoložen, saj je iz igre metal le 5/14 (12 točk), povrhu vsega pa je izgubil tudi pet žog. Težave je imel še z osebnimi napakami in po peti, ki jo je prejel šest minut pred koncem, je razplet tekme spremljal s klopi za rezervne igralce. Trener Eric Spoelstra ga je na parket vrnil šele v zadnjih sekundah, ko je bilo že znano, da bodo košarkarji Toronta slavili pomembno zmago.

 

Kako resna je poškodba kolena Hassana Whitesida, bomo izvedeli v nedeljo ali ponedeljek. | Foto: Kako resna je poškodba kolena Hassana Whitesida, bomo izvedeli v nedeljo ali ponedeljek.

 

V ZDA so se spraševali, ali ne bi bilo prav, da bi bil prav Gogi, čeprav ni bil strelsko razpoložen, bolj primeren v rotaciji, ko je Miami lovil tekmeca. Pri zaostanku z 88:91 je namreč izkušeni Joe Johnson po podaji Wada prav z mesta, kjer Dragić organizira napade in zna zadeti met za tri točke, zgrešil trojko, ki bi 16 sekund pred koncem ekipi poravnala in videli bi lahko celo tretji zaporedni podaljšek, kar se v začetku kakšne od serij končnice lige NBA še ni zgodilo. 

 

"Takšne mete moram zadeti. Res je, da v tej seriji še nisem dosegel trojke, vendar bom dobro," je po tekmi povedal Johnson.

 

Trener na novinarski konferenci ni želel debatirati o tem, zakaj Gorana ni poslal v igro že nekoliko prej, in je kratko odgovoril, da kakšnega posebnega razloga ni imel.

 

Miamiju ni pomagala niti izvrstna igra prvega zvezdnika Wada, ki je dosegel 38 točk. Z izvrstno tretjo četrtino, v kateri je dosegel 18 točk, je nadoknadil zaostanek 13 točk, a moral na koncu tekmecu čestitati za zmago.

 

Naslednji obračun serije med kluboma bo v noči na torek, ko bo gostitelj spet Miami, pri katerem upajo na pomoč Whitesida, gostje pa računajo, da bo po zvinu gležnja nared litovski velikan Jonas Valančiunas.

Serija med Miami Heat in Toronto Raptors: 1:2

1. tekma (3. maj): Toronto : Miami 96:102

2. tekma (5. maj): Toronto : Miami 96:92

3. tekma (7. maj): Miami – Toronto 91:95

4. tekma (9. maj): Miami – Toronto

5. tekma (11. maj): Toronto – Miami

morebitna 6. tekma (13. maj): Miami – Toronto

morebitna 7. tekma (15. maj): Toronto – Miami

Ne spreglejte