SiolNET. Sportal Košarka
1

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Mehiška limonada v NBA se bo nadaljevala danes

1

termometer

Po več kot dvanajstih urah pogovorov so se pogajanja med združenjem košarkarjev ter predstavniki klubov v ligi NBA zaustavila in preložila na četrtek. In to navkljub ultimatu, ki so ga imeli igralci.

Komisar lige David Stern je minuli konec tedna dal košarkarjem ultimat, da se morajo do 17. ure v sredo zjasniti, ali sprejmejo ponudbo 50:50 pri delitvi prihodkov. Po tem datumu je Stern napovedal, da bo šlo razmerje v korist predstavnikom klubom, in sicer na 53:47. Znano pa je, da združenje igralcev želi vsaj 51 odstotni delež prihodkov – v preteklosti so ga imeli kar 57-odstotnega. A pogajanja v sredo po več kot dvanajstih urah spet niso obrodila sadov.

Ker se strani vnovič nista dogovorili, pa čeprav je bil igralcem postavljen ultimat, je komisar lige David Stern prestavil soočenje na četrtek. Pogovori se bodo nadaljevali danes ob 12. uri po vzhodno ameriškem času. "Zaustavili smo uro. Nadaljevali bomo s pogajanji. V četrtek točno opoldne. Nismo ne optimisti ne pesimisti," je po koncu pogajanj povedal Stern, medtem ko predstavnik igralcev Derek Fischer sledeče: "Porabili smo veliko časa in se pogovarjali o določenih segmentih. Ne morem reči, da je bil narejen napredek, vendar se bomo srečali še v četrtek."

Ni videti, da bi bilo kaj kmalu konec mehiške limonade v ligi NBA, saj tudi ultimati več očitno ne zaležejo. Dejstvo je, da bi vsaka stran rada čim večji delež. Praktično vedno pa je tako, da se pri denarju vse ustavi. Ura se je v sredo očitno spet, za nami pa je že 132 dni "lockouta".

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin