Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Matej Podgoršek COVER1

Torek,
25. 9. 2012,
13.40

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Amare Stoudemire Carmelo Anthony New York Knicks

Torek, 25. 9. 2012, 13.40

8 let

Marbury: Amare in Carmelo nista prava kombinacija

Matej Podgoršek COVER1

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Knicks se v novi sezoni NBA lahko uvrstijo vsaj v drugi krog končnice, meni njihov nekdanji košarkar Stephon Marbury. A Amare Stoudemire in Carmelo Anthony nista prava kombinacija.

Do začetka košarkarske lige NBA je še dober mesec dni. Brooklyn Nets in New York Knicks, ki bodo prvega novembra začeli novo mestno rivalstvo, bodo v novem prvenstvu v središču pozornosti. Oboji si po zadnjih sezonah razočaranj želijo nazaj v sam vrh. Recept za uspeh Kratkohlačnikov naj bi bila Carmelo Anthony in Amare Stoudemire. Lani sta jih s sedmim mestom v vzhodni konferenci pripeljala v končnico, kjer pa so jih ustavili kasnejši prvaki Miami Heat. Veliko več jim ne bo uspelo niti letos, je prepričan nekdanji zvezdnik newyorške ekipe Stephon Marbury, češ da Stoudemire in Anthony nista prava kombinacija.

Da bi Stoudemire res zasijal: "Amare potrebuje organizatorja igre, kot je Steve Nash. Je tip za 'pick & roll'. Ne more igrati počasne igre." Ne moreta zablestiti skupaj z Anthonyjem? "Ne." Ko sta v sezoni in pol igranja za Knicks, začela tekme v prvi peterki, so Knicks dejansko dosegli manj zmag kot porazov (bolje jim je šlo, ko je bil eden od njiju poškodovan). Še več: Marbury meni, da je športni direktor Knicksov James Dolan priljubljenega ameriškega reprezentanta Mela pripeljal le zaradi denarja. "Ne vem, ali ga je pripeljal, da bi zmagovali ali služili. Mislim, da je šlo za denar." Pa vendarle: nekdanji branilec New Yorka pravi, da je Anthony njihov najboljši igralec in bi morali igro osredotoči nanj. To so deloma že storili, ko je trenerja Mika D'Antonija zamenjal Mike Woodson.

Marbury prihaja iz Coney Islanda in ostaja goreč navijač Knicksov. "Mislim, da imajo dobro ekipo in se lahko prebijejo v drugi krog končnice." Danes 35-letni košarkar še ni sklenil kariere, tudi v novi sezoni bo igral na Kitajskem (za Ducks iz Pekinga).

Ne spreglejte