Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
26. 2. 2012,
6.55

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

All Star Kevin Love

Nedelja, 26. 2. 2012, 6.55

8 let

Love je kralj skokov, zdaj tudi trojk (foto in video)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Novi kralj zabijanj je Jeremy Evans. To je sploh prva lovorika igralca Utah Jazz v zabijanjih na All-Star lige NBA. V metanju trojk je slavil Kevin Love, sicer znan kot izjemen skakalec.

Na tekmovanje v zabijanju na All-Star vikend je Jeremy Evans (Utah Jazz) prišel kot zamenjava za poškodovanega Imana Shumperta (New York Knicks), a s svojimi raznolikimi in domiselnimi zabijanji prepričal 29 odstotkov od treh milijonov gledalcev (letos so zmagovalca izključno odločili gledalci). Tako je premagal Chasa Budingerja (Houston Rockets), Paula Georga (Indiana Pacers) in Derricka Williamsa (Minnesota Timberwolves). Zabil je s kamero na glavi, nato dve žogi, potem ko je preskočil soigralca Gordana Haywarda na stolu in za konec še prek komedijanta, ki mu je prinesel dres Karla Malona. Atraktivnih zabijanj ni manjkalo: zabijanje prek motocikla, pa v temi, zabijanje s prevezanimi očmi ... Poglejte v dodanem videu.

Nenadejani junak drugega večera NBA All-Star vikenda je bil center Minnesote Timberwolves, Kevin Love. Ta je v metanju trojk premagal Kevina Duranta (Oklahoma City Thunder). V finalu je bilo 17:14. Love ima izjemno sezono: v povprečju na tekmo dosega 25 točk in ima 9,9 skoka v obrambi (skupno 14,0). Pa tudi v trojkah ni slab: letos jih je zadel 49 iz 141 metov. "Veste, sem fant, ki rad skače za žogo, ki rad igra pod obročem. Sem res fizičen igralec. Ko sem prišel v ligo, so mi rekli, naj ne mečem trojk. Zdaj pa se postal zmagovalec v trojkah. To je dokaz, da sem napredoval in igram zelo raznoliko. Mislim, da bom v naslednjih sezonah samo še boljši," je povedal Kevin Love. Anthony Morrow, običajno z dresom s številko 22, je imel oblečen dres New Jersey Nets s številko tri, ki jo je nosil legendarni hrvaški košarkar Dražen Petrović, je obtičal v prvem krogu.

Tekmovanje v spretnosti je dobil Tony Parker (San Antonio Spurs), t. i. "shooting stars event" pa je zmagala ekipa New York, ki so jo sestavljali Allan Houston (nekdanji član Knicksov), Landry Fields in Cappie Ponderxter (članica New York Liberty v WNBA). Parker je v dveh krogih tekmovanja je napravil le eno napako. Francoz je bil edini med šesterico, ki je s poligonom v prvem krogu opravil v manj kot pol minute (29,2 sekunde), v finalnem delu pa je z 32,8 sekunde ugnal Rajona Rondoja (Boston, 34,6) in Derona Williamsa (New Jersey, 41,4). "Bilo je zelo težko. Ko sem naredil napako, na koncu se je izkazalo, da edino, sem pomislil, da lahko celo izgubim. Najtežje je bilo metati, saj smo bili neogreti, ker smo pred tem sedeli na klopi," je pojasnil Parker.

Ne spreglejte