Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
30. 3. 2024,
20.40

Osveženo pred

3 tedne, 6 dni

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,13

Natisni članek

Hopsi Polzela Triglav Kranj LTH Castings KK Podčetrtek KK Ilirija Šenčur Gorenjska gradbena družba Šentjur Kansai Helios Domžale kk Rogaška KK Krka Novo mesto Liga Nova KBM

Sobota, 30. 3. 2024, 20.40

3 tedne, 6 dni

Liga Nova KBM, 23. krog

Krka ostaja vodilna, visoka zmaga Heliosa, tesen poraz Ilirije

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,13
Kansai Helios Šenčur | Kansai Helios je na domačem parketu visoko premagal GGD Šenčur. | Foto Filip Barbalić/www.alesfevzer.com

Kansai Helios je na domačem parketu visoko premagal GGD Šenčur.

Foto: Filip Barbalić/www.alesfevzer.com

V ligi Nova KBM je do konca rednega dela na sporedu še pet krogov. Za uvod v 23. so košarkarji Krke do 19. zmage prišli na gostovanju v Škofji Loki, kjer so LTH Castings premagali z 78:63. Na petkovi tekmi je Ilirija doma izgubila z Rogaško z 79:82. V soboto so košarkarji Heliosa premagali Šenčur s 94:69, Hopsi nato Triglav z 81:66, Šentjur pa je doma izgubil s Podčetrtkom z 79:88. 

Kansai Helios je pred domačimi gledalci premagal GGD Šenčur in vpisal deveti par točk na zadnjih desetih tekmah. Domžalčani po 18. zmagi zaostajajo zmago za vodilno Krko. Moštvi sta se predstavili brez glavnih igralcev. Pri domačih sta po napornem ritmu šestih tekem v zadnjih 14 dneh manjkala Blaž Mahkovic in Tibor Mirtič, pri gostih pa ni bilo Dina Murića, ki se je poškodoval pred dvema tednoma.

Varovanci trenerja Damjana Novakovića so vodili praktično celo tekmo. V prvi četrtini so si ob 75% metu iz igre priigrali 16 točk prednosti, delo pa so dokončali v drugem polčasu, ki so ga dobili s 46:25. Kljub izostanku prvih dveh strelcev je imel Kansai Helios pet igralcev z dvomestnim številom točk. Izstopal je Jan Copot s 25 točkami (trojke 5:9), 10 skoki in 5 podajami, 17 točk je dodal Lenart Sirc, 16 pa Perttu Juhani Blomgren. Za goste sta po 14 točk prispevala Matej Čibej in Jan Novak.

Gašper Okorn | Foto: Filip Barbalić/www.alesfevzer.com Gašper Okorn Foto: Filip Barbalić/www.alesfevzer.com Krka (19-4) je po tretji zaporedni zmagi vedno bližje prvemu mestu po rednem delu, LTH Castings (10-12) pa po šestem porazu na zadnjih sedmih tekmah čaka ogorčen boj za uvrstitev v končnico lige. Novomeščani so vodili od prve do zadnje sekunde, najvišjo razliko pa so si priigrali na začetku druge četrtine pri vodstvu 27:8. LTH Castings, ki je v prvih 13 minutah dosegel zgolj dva koša iz igre, se je na začetku drugega polčasa približal na 39:43, bližje pa mu Krka ni dovolila.

Pri gostih sta v odsotnosti Jana Špana, Marka Radovanovića, Jurija Macure in Jairusa Hamiltona največ točk dosegla Miha Škedelj (25 točk, devet skokov) in Miha Cerkvenik (18 točk, sedem skokov), za domače pa je Kendall Tyrek Robinson zbral 23 točk in devet skokov.

Košarkarji tretjeuvrščene Ilirije so izgubili domačo tekmo s predzadnjo Rogaško, ki je dosegla pomembno zmago v boju za obstanek. Tekmo je bolje začela Rogaška, ki je imela minuto in 46 sekund pred koncem prve četrtine že devet točk naskoka (14:23). V drugem delu so domači izenačili in ušli na 40:32, a s tem nihanj v igri ni bilo konec. Z delnim izidom 12:2 so ob menjavi tesno vodili košarkarji Rogaške. Nihanja so se nadaljevala v tretjem delu. Odločitev je padla v zadnji četrtini. Gostitelji so še povedli s 68:66, tri minute pred koncem pa so zaostajali deset točk (68:78) in tega si ekipa iz Obsotelja, v odločilnih trenutkih je zadeval Javon John Greene, ni več pustila vzeti. Za zmagovalce je 18 točk dosegel Patrik Tabak, za Ilirijo Sergej Macura 15.

Liga Nova KBM, 23. krog

Sreda, 27. marec:

Petek, 29. marec:

Sobota, 30. marec:

Lestvica:

Ne spreglejte