Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
9. 3. 2024,
8.25

Osveženo pred

1 mesec, 2 tedna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,19

Natisni članek

Minnesota Timberwolves Cleveland Cavaliers Rudy Gobert Spencer Dinwiddie D'Angelo Russell Giannis Antetokounmpo Milwaukee Bucks Los Angeles Lakers Liga NBA

Sobota, 9. 3. 2024, 8.25

1 mesec, 2 tedna

Liga NBA, 8. marec

Cleveland izkoristil darilo Goberta, nekdanji soigralec Luke Dončića rešil LA Lakers #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,19
Spencer Dinwiddie | Spencer Dinwiddie, tudi nekdanji košarkar Dallasa, je zaigral prvič za LA Lakers na domači tekmi v začetni postavi. Postal je eden izmed junakov srečanja, saj je v zadnjem napadu Milwaukeeja blokiral met Damiana Lillarda in preprečil, da bi gostje zapustili mesto angelov z zmago. | Foto Guliverimage

Spencer Dinwiddie, tudi nekdanji košarkar Dallasa, je zaigral prvič za LA Lakers na domači tekmi v začetni postavi. Postal je eden izmed junakov srečanja, saj je v zadnjem napadu Milwaukeeja blokiral met Damiana Lillarda in preprečil, da bi gostje zapustili mesto angelov z zmago.

Foto: Guliverimage

V noči na soboto je bilo v ligi NBA odigranih osem tekem. Zelo razburljivo je bilo v mestu angelov, kjer so Los Angeles Lakers, čeprav niso mogli računati na pomoč LeBrona Jamesa, premagali Milwaukee Bucks s 123:122. Junak srečanja je postal D'Angelo Russell. Dosegel je 44 točk, od tega kar 21 v zadnji četrtini. Zmagoviti koš je prispeval slabih šest sekund pred koncem, nato pa je Spencer Dinwiddie malce pred zvokom sirene blokiral Damiana Lillarda! V ligi NBA pa še kako odmeva tudi zmaga Clevelanda nad Minnesoto, pri kateri je soigralce z nespametno potezo v najbolj pomembnem delu srečanja na cedilu pustil francoski center Rudy Gobert. Kaj je naredil?

Luka Dončić
Sportal Dončić izenačil rekord lige NBA in si pošteno oddahnil

V Los Angelesu je bilo napeto do zadnje sekunde. Gostom iz Milwaukeeja, pri katerih sta blestela Giannis Antetokounmpo, Grk je dosegel nov trojni dvojček (34 točk, 14 skokov in 12 asistenc), 43. v karieri in osmi v tej sezoni, ter Damian Lillard (28 točk), se je nasmihala zmaga, a se je pri gostiteljih razigral D'Angelo Russell in popeljal Lakerse do odmevnega preobrata.

Vrhunci dvoboja v Los Angelesu:

V zadnjih 73 sekundah je dosegel kar osem točk, gostitelji, ki na dvoboju zaradi poškodbe levega gležnja niso mogli računati na prvega zvezdnika LeBrona Jamesa, pa so na koncu le zmagali s 113:112. V zadnjem napadu je Spencer Dinwiddie, ki je zaigral prvč na domači tekmi v začetni peterki LA Lakers, blokiral Lillarda. To se je zgodilo tik pred piskom sirene, nato je sledilo ogromno veselje gostiteljev, ki so dosegli pomembno zmago v boju za končnico.

Kako je Spencer Dinwiddie rešil LA Lakers:

Russell je prispeval kar 44 točk, zadel devet trojk in s tem izenačil rekord kariere, podelil pa je tudi devet asistenc. Pri jezernikih je izstopal tudi Anthony Davis (22 točk in 13 skokov), Austin Reaves pa je dodal 18 točk.

Tudi Milwaukee ni zaigral v najmočnejši zasedbi, še 13. tekmo zapored je zaradi poškodbe levega gležnja izpustil Khris Middleton. Trener Doc Rivers sporoča, kako gre z njegovim zdravstvenim stanjem na boljše, tako da ni izključena možnost, da bi v noči na ponedeljek morda zaigral proti LA Clippers.

Giannis Antetokounmpo je proti jezernikom dosegel 43. trojni dvojček v karieri. | Foto: Reuters Giannis Antetokounmpo je proti jezernikom dosegel 43. trojni dvojček v karieri. Foto: Reuters

Jezerniki iz Los Angelesa na lestvici zahodne konference zasedajo deveto mesto. Tik pred njimi je Luka Dončić z Dallas Mavericks, ki bo ponovno na delu v noči na nedeljo na gostovanju pri v tej sezoni zelo skromnem Detroitu, na katerem bo skušal Ljubljančan še izboljšati absolutni rekord lige NBA in že šestič zapored doseči trojni dvojček z najmanj 30 točkami.

Cleveland izkoristil darilo Goberta

Rudy Gobert je imel v obrambi ogromno dela z Jarrettom Allenom, ki je dosegel 33 točk. To je njegov rekord kariere. | Foto: Reuters Rudy Gobert je imel v obrambi ogromno dela z Jarrettom Allenom, ki je dosegel 33 točk. To je njegov rekord kariere. Foto: Reuters V noči na soboto je v ligi NBA odmevala tudi zmaga Clevelanda. Po podaljšku je v dvoboju drugouvrščenih ekip v obeh konferencah lige premagal Minnesoto s 113:104 in potrdil odlično formo. Po odmevni zmagi nad vodilno ekipo lige Boston Celtics v torek in zmago v zadnji sekundi nad Dallas Mavericks slovenskega asa Luke Dončića pretekli teden, je tokrat zabeležilo še eno odmevno zmago. To pa brez pomoči treh trenutno poškodovanih igralcev iz standardne prve peterke Donovana Mitchella, Evana Mobleya in krvnika Dallasa Maxa Strusa.

Najbolj se je za domačo ekipo izkazal Darius Garland, ob njem pa je s 33 točkami svoj strelski rekord dosegel Jarrett Allen in prispeval še 18 skokov.

Kako je Rudy Gobert prejel tehnično napako:

V napeti končnici rednega dela tekme je Cleveland prejel darilo centra Minnesote Rudyja Goberta, ki je ob dosojeni šesti osebni napaki zaradi protestiranja sodniške odločitve (obrnil se je proti sodniku in mu s prsti nakazal, kot da šteje denar) prejel še tehnično napako. Garland je ob tem zadel prosti met in izenačil izid na 97:97, to pa je bila tudi zadnja točka rednega dela.

Gesta, zaradi katere je Rudy Gobert prejel tehnično napako. Namenil jo je sodnikom in jim nakazal, kako šteje denar. | Foto: Reuters Gesta, zaradi katere je Rudy Gobert prejel tehnično napako. Namenil jo je sodnikom in jim nakazal, kako šteje denar. Foto: Reuters

"Nesprejemljivo je, da prejmeš tehnično napako 27 sekund pred koncem tako izenačene tekme. Moramo biti pametnejši," je o tem dejal nadomestni trener Minnesote Micah Nori. Ta je tokrat zamenjal glavnega trenerja Chrisa Fincha, ki je tekmo izpustil zaradi slabega počutja. V podaljšku sta blestela Garland in Allen, ki sta ob neučinkovitem napadu Minnesote uspela narediti razliko za zmago.

Rudyju Gobertu je na srečanju proti Clevelandu uspelo nekaj nemogočega, saj se mu je poskus zabijanja tako ponesrečil, da ni žoga niti zadela obroča: 

Prvi strelec Minnesote je bil s 34 točkami Naz Reid, Anthony Edwards jih je dodal 19 ob sicer izjemno neučinkovitem metu iz igre 7/27. Za tri točke je zgrešil vseh sedem poizkusov.

Miami proti Oklahomi zapravil lepo prednost

Oklahoma City je medtem preobrnila zaostanek 14 točk za zmago nad Miami Heat s 107:100. Glavni akter preobrata je bil Shai Gilgeous-Alexander, ki je 23 od 37 točk dosegel v drugem polčasu.

Zmago so zabeležili tudi New Orleans Pelicans, ki so na krilih 23 točk in 12 skokov Ziona Williamsona s 103:95 premagali Philadelphia 76ers.

Liga NBA, 8. marec:

Lestvica:

Luka Dončić All Star 2023 LeBron James
Sportal Tekma zvezd leta 2027 bo v Phoenixu
Ne spreglejte