Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
5. 12. 2023,
8.00

Osveženo pred

4 mesece, 3 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,90

Natisni članek

New Orleans Pelicans Sacramento Kings Indiana Pacers Boston Celtics Liga NBA

Torek, 5. 12. 2023, 8.00

4 mesece, 3 tedne

Liga NBA, 4. december

Dvoboj v Sacramentu očrnil žalosten dogodek na tribunah

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,90
New Orleans | New Orleans Pelicans so prekinili zmagovalni niz Sacramenta v novoustanovljenem tekmovanju lige NBA. | Foto Reuters

New Orleans Pelicans so prekinili zmagovalni niz Sacramenta v novoustanovljenem tekmovanju lige NBA.

Foto: Reuters

Ljubitelji košarkarske lige NBA so dočakali začetek izločilnega dela novoustanovljenega tekmovanja, s katerim je vodstvo lige NBA popestrilo redni del sezone. Odigrani sta bili uvodni četrtfinalni tekmi, med najboljše štiri pa sta se prva uvrstila Indiana in New Orleans. Pacers so presenetili favorizirani Boston s 122:112, Pelicans pa so v gosteh odpravili Sacramento s 127:117. Na tekmi v Sacramentu se je zgodil neljubi dogodek, saj je po zastoju srca umrl eden od navijačev.

Luka Dončić
Sportal Očka Dončić s posebnim kosom opreme: Najsrečnejši dan mojega življenja #video

V košarkarski ligi NBA je ta teden spored tekmovanja nekoliko drugačen. Tekme rednega dela se igrajo samo v sredo in petek, ponedeljek, torek, četrtek in sobota pa so rezervirani za izločilni del (četrtfinale, polfinale in finale) medsezonskega turnirja, ki so ga za popestritev sezone letos uvedli na novo. To je tekmovanje, ki so ga čez lužo uvedli po vzoru mednarodnih pokalnih tekmovanj, v njem pa sta po skupinskem delu brez možnosti za osvojitev naslova ostala oba kluba s slovenskima legionarjema, Dallas z Luko Dončićem in Denver s trenutno poškodovanim Vlatkom Čančarjem.

Indiana presenetila Boston

Tyrese Haliburton je bil nerešljiva uganka za obrambo Bostona. | Foto: Reuters Tyrese Haliburton je bil nerešljiva uganka za obrambo Bostona. Foto: Reuters Na vzhodu je zgodovino pisala Indiana, saj je postala prva polfinalistka v zgodovini novoustanovljenega tekmovanja. Čeprav je bil Boston izrazit favorit, v tej sezoni je v začetku novembra Indiani nasul kar 155 točk in jo odpravil kar z 51 točkami (155:104), so si napredovanje ob pomoči domačega igrišča zagotovili izbranci Ricka Carlisla. Zmagali so s 122:112, blestel pa je zlasti Tyrese Haliburton. Prispeval je trojni dvojček s 26 točkami, 10 skoki in 13 podajami, dvomestno število točk pa je doseglo še pet njegovih soigralcev. Buddy Hield jih je dal 21.

Pri poražencih, ki zaradi poškodbe mečne mišice niso mogli računati na pomoč latvijskega orjaka Kristapsa Porzingisa, sta pričakovano najbolj izstopala Jayson Tatun in Jaylen Brown. Skupaj sta dosegla več kot polovico točk Bostona (62), a jima to ni pomagalo do zmage. Boston je tako izpadel iz boja za osvojitev medsezonskega turnirja, Indiano pa v polfinalu čaka boljši iz obračuna med New York Knicks in Milwaukee Bucks.

Preobrat New Orleansa v Kaliforniji

Pelikani so prekrižali načrte Sacramentu. | Foto: Reuters Pelikani so prekrižali načrte Sacramentu. Foto: Reuters Na zahodu je prvi polfinalist New Orleans. Pelikani so v Sacramentu premagali Kralje s 127:117. To je bila že tretja zmaga New Orleansa nad Sacramentom v zadnjih dveh tednih, z njo pa so se lovoriki v novoustanovljenem tekmovanju približali na zgolj dva koraka.

V dvoboj je sicer bolje vstopil Sacramento, povedel s 32:17, a je sledil preobrat. Gostje so z delnim rezultatom 28:5, v tem obdobju so gostitelji zgrešili kar 16 od 18 metov iz igre, prevzeli vodstvo. V drugem polčasu ga niso več izpustili iz rok. V tretji četrtini so vodili že za 15 točk, Sacramento pa se je do konca najbolj približal na -6. Tako se je v litovskem obračunu pod košema veselil zmage Jonas Valančiunas (18 točk), njegov rojak Domantas Sabonis, čeprav je dosegel trojni dvojček, pa je prvič na medsezonskem turnirju, pred tem je vknjižil štiri zaporedne zmage, izkusil grenkobo poraza.

Vrhunci dvoboja v Sacramentu:

Celotna prva peterka New Orleansa je presegla dvomestno število točk, s 30 je izstopal Brandon Ingram. Zanimivo je, da jih je še najmanj dosegel mladi zvezdnik Zion Williamson (10). Pri gostiteljih je največ točk dosegel De'Aaron Fox (30).

Na tekmi v Sacramentu se je zgodil tudi neljubi dogodek, saj je po zastoju srca umrl eden od navijačev. Kljub takojšnji zdravniški pomoči mu niso mogli več pomagati, je v izjavi za javnost sporočila domača franšiza.

Pelikani se bodo v Las Vegasu v noči na petek v polfinalu pomerili z boljšim iz obračuna Suns – Lakers. Finale bo v soboto, prav tako v Vegasu.

Liga NBA, medsezonski turnir:

Četrtfinale, 4. 12.:

Indiana Pacers : Boston Celtics 122:112
Haliburton 26 (trojke 5/11), 13 as., 10 sk., Hield 21, Turner 17, 10 sk., Mathurin 16; Tatum 32, 12 sk., 6 as., Brown 30, 9 sk., White 18, 8 as., Hauser 15, 6 sk.

Sacramento Kings : New Orleans Pelicans 117:127
Fox 30, Sabonis 26, 13 sk., 10 as., Monk 21; Ingram 30, 8 sk., 6 as., Jones 23, Valančiunas 18, 11 sk., McCollum 17, 7 as., Murphy III 16


Četrtfinale, 5. 12.:
New York Knicks – Milwaukee Bucks
Phoenix Suns – Los Angeles Lakers

Luka Dončić se z Dallas Mavericks ni uvrstil v četrtfinale medsezonskega turnirja, a bo vseeno ta teden igral dve tekmi rednega dela. V noči na četrtek v Dallas prihaja Utah, v noči na soboto bodo Mavericks gostovali v Portlandu.

Liga NBA, 4. december:

Lestvica

Dallas Mavericks , Luka Dončić
Sportal Nora zadnja četrtina Dallasa, a na koncu nov poraz izvrstnega Dončića in druščine #video
Ne spreglejte