Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
29. 11. 2023,
20.00

Osveženo pred

5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,22

Natisni članek

Moritz Wagner Franz Wagner Goga Bitadze Paolo Banchero Denver Nuggets Orlando Magic Liga NBA

Sreda, 29. 11. 2023, 20.00

5 mesecev

Liga NBA, 29. november

Srbski zvezdnik branilce naslova povedel do nove zmage v ligi NBA #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,22
Nikola Jokić Denver Nuggets | Nikola Jokić se je nad ekipo Denverja znesel s trojnim dvojčkom, z 32 točkami, s 15 podajami in z desetimi skoki. | Foto Reuters

Nikola Jokić se je nad ekipo Denverja znesel s trojnim dvojčkom, z 32 točkami, s 15 podajami in z desetimi skoki.

Foto: Reuters

Srbski zvezdnik Nikola Jokić je s trojnim dvojčkom, z 32 točkami, s 15 podajami in z desetimi skoki, ekipo Denver Nuggets povedel do zmage nad Houston Rockets s 134:124. Za domačo zmago branilcev naslova je Michael Porter mlajši dodal 30 točk, deset skokov in pet podaj.

Luka Dončić
Sportal Vroči Dončić s posebnim metom zapečatil usodo tekmeca

Denver je po deveti zmagi v svoji dvorani drugi na zahodnem delu lige. Prvaki imajo 13 zmag in šest porazov, prav toliko izgubljenih dvobojev ob dveh zmagah manj ima na tretjem mestu v tem delu NBA Dallas Luke Dončića, ki bo naslednjo tekmo igral v noči na soboto doma proti Memphis Grizzlies.

Philadelphia 76ers je brez obolelega najkoristnejšega igralca lige v prejšnji sezoni, Kamerunca Joela Embiida, izgubila, a bi lahko imela 13 zmag in pet porazov, tako kot Orlando. S 124:114 jo je premagala ekipa New Orleans Pelicans. Embiid je tudi prvi strelec sezone s povprečjem 32 točk na tekmo.

Prvi strelec Philadelphie je bil Tyrese Maxey s 33 točkami, za pelikane sta se izkazala Zion Williamson z zgolj enim zgrešenim metom iz igre (33 točk, osem skokov, šest podaj, tri ukradene žoge) in C.J. McCollum (20 točk). Slednji se je vrnil po treh tednih premora zaradi poškodbe.

Nemec Franz Wagner je z 31 točkami popeljal Orlando Magic do osme zmage v nizu, v Washingtonu je njegova ekipa premagala Wizards s 139:120 ter z eno zmago manj in porazom več ne zaostaja veliko za tokrat prostim Bostonom, vodilno ekipo lige.

Orlando je z istim izkupičkom kot Milwaukee drugi na vzhodnem delu NBA in tretji v celotni ligi za vodilno ekipo zahodnega dela Minnesoto. Magic lahko izenači klubski rekord zaporednih zmag v noči na soboto po slovenskem času, ko se bo znova pomeril z igralci iz ameriške prestolnice.

Tokrat so Magic prišli do zmage s kar 60,7-odstotnim metom. Dober strelski večer Wagnerja sta dopolnila rezervist Cole Anthony (25 točk) in Jalen Suggs z rekordom sezone (22), a se je ob zmagi poškodoval gleženj Paolo Banchero, ki je bil lani prvi v naboru novincev lige.

V gosteh sta zmagali obe ekipi iz Los Angelesa, Sacramento Kings so izgubili proti Clippers s 117:13, Lakers pa so s 133:107 premagali Detroit Pistons. V Toronto so Raptors ugnali Phoenix Suns s 112:105, Memphis Grizzlies pa so bili doma boljši od Utah Jazz s 105:91.

Liga NBA, 29. november:

Lestvica

Nikola Jokić Denver Nuggets
Sportal Vesele novice iz Dallasa, Denver odličen tudi brez Jokića
Ne spreglejte