Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sreda,
13. 2. 2019,
7.00

Osveženo pred

5 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,22

Natisni članek

Liga NBA Philadelphia 76ers Boston Celtics Los Angeles Lakers Atlanta Hawks

Sreda, 13. 2. 2019, 7.00

5 let, 2 meseca

Liga NBA, 12. februar

Dončićev znanec spravil kralja Jamesa v hude težave #video

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,22
LeBron James | LeBron James je dosegel trojni dvojček, a to ni bilo dovolj za zmago Los Angeles Lakers. | Foto Reuters

LeBron James je dosegel trojni dvojček, a to ni bilo dovolj za zmago Los Angeles Lakers.

Foto: Reuters

V ligi NBA je bilo v noči na sredo odigranih pet tekem. Atlanta Hawks, ki je pri dnu razpredelnice, je pokvarila načrte zvezdniški zasedbi Los Angeles Lakers, pri kateri je s trojnim dvojčkom izstopal LeBron James. Najbolj priljubljenemu košarkarju v ligi NBA po novem neuspehu (113:117) grozi, da bo ostal brez končnice. Kluba s slovenskima košarkarjema Luko Dončićem (Dallas) in Goranom Dragićem (Miami) se pripravljata na medsebojni obračun v Teksasu.

Čeprav je Atlanta pred dvobojem z Los Angeles Lakers nanizala tri poraze, hkrati pa prvič v tej sezoni ostala brez pomoči Jeremyja Lina, je na domačem parketu strla odpor gostov iz Kalifornije. Na krilih novinca Traeja Younga, dobrega znanca Luke Dončića, je zmagala s 117:113.

Vrhunci dvoboja v Atlanti:

Mladi košarkar, ki ga je na naboru sprva izbral Dallas, nato pa opravil menjavo z Atlanto in poskrbel, da se je v Teksas preselil 19-letni Ljubljančan, je blestel proti Jezernikom. Young je pred kratim napovedal, da bo v prihodnosti boljši košarkar od Dončića. V noči na sredo je proti Los Angelesu prispeval 22 točk, 14 asistenc in šest skokov. Skupaj z Johnom Collinsom je bil najboljši strelec gostiteljev, pri Lakersih, ki so zaradi zdravstvenih težav pogrešali Lonza Balla, pa je izstopal kdo drug kot LeBron James.

Kako je Young ob koncu tekme ušel Jamesu:

Izkušeni zvezdnik je prispeval 28 točk (met iz igre 8/20), kar 16 asistenc in 11 skokov, a peti trojni dvojček v tej sezoni ni zadoščal za zlata vredno zmago, s katero bi si Los Angeles Lakers izboljšali položaj na lestvici. Za Sacramentom, ki v zahodni konferenci trenutno zaseda osmo mesto, zdaj zaostajajo dve zmagi.

Slovenski spektakel žal brez Dragića

Kluba s slovenskima košarkarjema Luko Dončićem (Dallas) in Goranom Dragićem (Miami) se pripravljata na medsebojni obračun v Teksasu. Pomerila se bosta v noči na četrtek, z začetkom ob 2.30 po slovenskem času, a bo na parketu le mlajši Ljubljančan.

Velika junaka zlate slovenske zgodbe z EuroBasketa 2017 bi se lahko v noči na četrtek družila na parketu v Dallasu, a Gorana Dragića zaradi poškodbe kolena ne bo v Teksas. | Foto: Vid Ponikvar Velika junaka zlate slovenske zgodbe z EuroBasketa 2017 bi se lahko v noči na četrtek družila na parketu v Dallasu, a Gorana Dragića zaradi poškodbe kolena ne bo v Teksas. Foto: Vid Ponikvar

Dončić se bo prvič, odkar igra v ligi NBA, pomeril z Miamijem, za katerega ne bo igral njegov veliki prijatelj, sostanovalec in "zlati" reprezentančni soigralec Dragić, saj še vedno čuti posledice poškodbe kolena.

Velika zmaga Bostona brez Irvinga 

Boston je v vzhodnem derbiju ugnal Philadelphio (112:109). Največ točk je dosegel Gordon Hayward. Čeprav dvoboja ni začel v prvi peterki, se je na koncu lahko pohvalil s 26 točkami. Al Horford je dodal 23, Jayson Tatum pa 20 točk (in 10 skokov). Uspeh Keltov je še toliko večji, ker so nastopili brez poškodovanega Kyrieja Irvinga (koleno).

Vrhunci dvoboja v Bostonu:

Pri gostih je pričakovano Bostonu največ preglavic pod obročema povzročal Kamerunec Joel Embiid (23 točk in 14 skokov). Dosegel je že 47. dvojni dvojček v tej sezoni. Jimmy Butler je prispeval 22 točk in devet skokov, a tudi zgrešil trojko, s katero bi prevesil srečanje v podaljšek, Ben Simmons in J. J. Redick pa sta tekmo končala pri 16 točkah, a se tudi obrisala pod nosom za pomembno zmago.

Boston se je s 36. zmago v tej sezoni na lestvici izenačil s Philadelphio, s katero bije pomemben boj za trenutno četrto mesto na vzhodu. Sixers so doživeli prvi poraz, odkar so se okrepili s Tobiasom Harrisom. Nekdanji as Clippersov je ob skromnem metu (0/6 za tri točke) dosegel deset točk.

Golden State najbolj vroča ekipa lige NBA

V zadnji tekmi večera je Golden State doma premagal Utah (115:108). Branilci naslova so v izjemni formi, saj so na zadnjih 17 tekmah kar 16-krat slavili zmago. Gostje iz Salt Lake Cityja so v zadnji četrtini vodili za sedem točk, a so nato Bojevniki dobrih osem minut pred koncem dvignili ritem in z delnim nizom 20:4 preobrnili potek srečanja v svojo korist.

Veliki trojček prvakov je prispeval 70 točk. Kevin Durant je bil najboljši strelec z 28, Stephen Curry je dodal 24 (met za tri 5/14), Klay Thompson pa 22 točk. Pri gostih je s 25 točkami izstopal Donovan Mitchell, a je iz igre zadel le deset od 29 metov.

Ostroge prekinile niz, Orlando pomendral Pelikane

Jonas Valančiunas je odigral prvo tekmo za Memphis po klubski menjavi z Marcom Gasolom, ki se je preselil v Toronto. | Foto: Reuters Jonas Valančiunas je odigral prvo tekmo za Memphis po klubski menjavi z Marcom Gasolom, ki se je preselil v Toronto. Foto: Reuters San Antonio je prekinil niz štirih zaporednih porazov s tesno zmago v Memphisu (108:107). LaMarcus Aldridge in Patty Mills (najboljši strelski učinek sezone) sta dosegla 22 točk, Rudy Gay pa je 15 točkam in 12 skokom pristavil osem asistenc. Toliko jih v tej sezoni na eni tekmi še ni podelil soigralcem. Ostroge so metale zelo natančno izza velike črte. Zadele so 13 od 21 metov za tri točke.

Pri gostiteljih je s 33 točkami izstopal Avery Bradley. Nekdanji košarkar Los Angeles Clippers je odigral šele drugo tekmo v dresu Memphisa in že poskrbel za strelski rekord sezone. Pri Memphisu je debitiral Litovec Jonas Valančiunas. Dosegel je 23 točk (met iz igre 9/10) in deset skokov.

Najvišjo zmago večera so dosegli Orlando Magic, ki so se v gosteh znesli nad New Orleansom (118:88). Pelikani so dosegli najmanj točk v tej sezoni, največ dela pa so imeli s pokrivanjem razigranega Črnogorca Nikole Vučevića (25 točk in 17 skokov). Orlando je v izjemni formi, saj je od zadnjih sedmih tekem dobil kar šest obračunov. Kar štirje igralci so presegli mejo 20 točk, ki je bila za košarkarje New Orleansa nedosegljiva. Francoz Evan Fournier je dal 22, Aaron Gordon in Jonathan Isaac pa 20 točk.

Domači zvezdnik Anthony Davis, ki si je v prestopnem roku prizadeval za spremembo okolja, nato pa ostal v New Orleansu, kjer je pri navijačih deležen mešanih občutkov, je dosegel zgolj tri točke. Iz igre je od devetih metov zadel le enega. Vrnil se je po poškodbi prsta, na igrišču pa prebil le 24 minut. Po dvoboju ni skoparil s kritikami na račun soigralcev. "Igrali smo grozno. Kot da se nobenemu ni ljubilo igrati," je dejal po najhujšem porazu New Orleansa v tej sezoni.

Liga NBA, 12. februar:

Lestvici:

Preberite še:

Luka Dončić
Sportal Luki Dončiću malo zmanjkalo do novega trojnega dvojčka, padel 51 let star rekord
Sportal 27-urna odisejada slovenskih navijačev za kar tri Dončićeve tekme v štirih dneh #video
Luka Dončić
Sportal Izjemno: Dončić najprej poslušal Zdravljico, nato pa odločil srečanje! #video
Ne spreglejte