Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
4. 5. 2022,
23.18

Osveženo pred

1 leto, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,77

Natisni članek

Igokea liga ABA ABA Cedevita Olimpija Cedevita Olimpija

Sreda, 4. 5. 2022, 23.18

1 leto, 2 meseca

LIGA ABA, KONČNICA

Cedevita Olimpija po težki zmagi v polfinale, kjer jo čaka Crvena zvezda

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,77
Eurocup Cedevita Olimpija Cluj Jurica Golemac | Jaka Blažič se je po tekmi premora zaradi bolezni vrnil v zasedbo Ljubljančanov. | Foto Grega Valančič/Sportida

Jaka Blažič se je po tekmi premora zaradi bolezni vrnil v zasedbo Ljubljančanov.

Foto: Grega Valančič/Sportida

Cedevita Olimpija je tudi na drugi tekmi za preboj v polfinale lige ABA premagala Igokeo in si zagotovila mesto med najboljšimi štirimi ekipami v regionalni ligi. Ljubljančani so se v Laktaših močno namučili za zmago, na koncu so slavili s 74:69 in se uvrstili v polfinale, kjer se bodo pomerili s Crveno zvezdo. V drugem polfinalnem obračunu se bosta pomerila Partizan in Budućnost, ki je izločila FMP.

Liga ABA, četrtfinale: Cedevita Olimpija - Igokea, Tivoli
Sportal Cedevita Olimpija na posebni misiji

Cedevita Olimpija je dobila še četrti obračun z Igokeo v tej sezoni. Uspešna je bila na obeh tekmah rednega dela, zanesljivo pa je dobila tudi sobotno prvo tekmo v Tivoliju (93:79). Hkrati je le ena od treh ekip v ligi ABA poleg Partizana in Budućnosti, ki so zmagale v Laktaših. Pred današnjo tekmo je imela Igokea doma pet zaporednih zmag; nazadnje je izgubila konec januarja.

Olimpija se je na drugi tekmi play-offa za uvrstitev v polfinale z Igokeo precej namučila. V prvih desetih minutah sta se ekipi v Laktaših večino časa izmenjavali v vodstvu, v drugi četrtini pa je Olimpija vendarle nekoliko stopila na plin in povedla s +8 (33:25), a je Igokea v zadnjih minutah prvega polčasa znova ujela priključek in se na odmor podala z zaostankom treh točk (36:39). 

Yogi Ferrell je bil s 17 točkami prvi strelec tekme. | Foto: Igokea/Nikola Vuruna Yogi Ferrell je bil s 17 točkami prvi strelec tekme. Foto: Igokea/Nikola Vuruna

Igokea na začetku drugega polčasa pobegnila

Uvod v tretjo četrtino je minil povsem po željah domačih košarkarjev, ki so tretjih deset minut odprli z delnim izidom 13:3 in Olimpiji pobegnili na devet točk razlike. Ljubljančani so se nato sicer vrnili v igro in ob koncu tretje četrtine vodili s 57:55. Tudi v zadnjem delu so se ljubljanski košarkarji precej namučili z nasprotnikom, a so v končnici vendarle strli odpor Igokee. Pri rezultatu 64:64 (35. minuta) sta stvari v svoje roke prevzela najboljša posameznika pri Cedeviti Olimpiji; Yogi Ferrell (17 točk, met 7:14) je zadel dve trojki, Melvin Ejim (16 točk, trojke 4:7) pa je dodal dve točki za 72:64. Ljubljančani so na koncu slavili s 74:69.

Cedevita Olimpija bo v polfinalu prav tako na dve zmagi igrala z najboljšo ekipo rednega dela Crveno zvezdo. Prva tekma bo na sporedu v Beogradu v četrtek, 12. maja, druga v Ljubljani v ponedeljek, 16. maja, morebitna tretja pa 20. maja.

Drugi polfinalni par pa sestavljata Partizan in Budućnost, ki je prav tako z 2:0 v zmagah izločila FMP.

Liga ABA, končnica, 2. tekma za mesto v polfinalu:

Sobota, 30. 4.:
Igokea : Cedevita Olimpija 69:74 (16:16, 36:39, 55:57)  /0:2/
Ilić 16 (12 sk.); Ferrell 17, Ejim 16, Pullen 11, Dragić 10, Auguste 8

FMP : Budućnost 74:79  /0:2/
Tasić 17 (9 sk.), Radonjić 14 (7 sk.); Cobbs 16, Micov 12 

Partizan in Crvena zvezda sta že uvrščena v polfinale.

// - izid v zmagah, igrajo na dve zmagi.

 

Ne spreglejte