Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Sobota,
25. 5. 2019,
15.43

Osveženo pred

4 leta, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,40

Natisni članek

dm tek za ženske KZS EuroBasket 2019 Tokio 2020

Sobota, 25. 5. 2019, 15.43

4 leta, 10 mesecev

NOVI DRESI

Letos dekleta, prihodnje leto pa Dončić? #video

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,40

32 dni pred začetkom ženskega evropskega košarkarskega prvenstva so pri Košarkarski zvezi Slovenije razkrili nove drese, ki čakajo vse reprezentančne selekcije.

Ob robu dm teka za ženske v ljubljanskem Tivoliju, na katerem so bile slovenske košarkarske reprezentantke Anamaria Prezelj, Eva Rupnik in Zala Friškovec podeljevalke priznanj za najhitrejše, so pri Košarkarski zvezi Slovenije premierno predstavili nove reprezentančne drese. "Tudi punce so jih prvič videle, zato je bilo to zanje presenečenje," se je zadovoljno muzal direktor marketinga pri KZS Damir Rađenović in pojasnil, da bodo v novih dresih zdaj nastopale vse reprezentance. Ženska izbrana vrsta se namreč prav te dni pripravlja na svoj drugi zaporedni nastop na EuroBasketu. Ta se bo v Latviji in Srbiji začel 27. junija.

Dres | Foto: MaPa Foto: MaPa V novih dresih bodo poleti nastopili tudi košarkarji v mlajših starostnih kategorijah. Člani pa bodo morali na to še malce počakati, saj jih po spodletelih kvalifikacijah za svetovno prvenstvo čaka prosto poletje.

V novi opravi se bo moška članska reprezentanca predstavila v kvalifikacijah za EuroBasket 2021. Pri KZS pa še vedno upajo, da tudi na enem od kvalifikacijskih turnirjev za nastop na olimpijskih igrah 2020 v Tokiu, za kar pa bo potrebno posebno vabilo (wild card) Mednarodne košarkarske zveze. Če ga bo Slovenija dobila, v vodstvu reprezentance upajo na zbor vseh najboljših na čelu z Luko Dončićem.

Demirel ostaja predsednik Fiba Europe

Prav med dogodki v Ljubljani so zanimive novice prišle iz Münchna, kjer je potekala generalna skupščina evropskih članic Mednarodne košarkarske zveze. Za predsednika je bil znova izvoljen Turgay Demirel. Turek je v glasovanju ugnal Cyriel Coomans in Dejana Tomaševića. Slovenci so podpirali zadnjega.

Dm tek 2019
Sportal Kako je videti Tivoli, ko ga zavzame več tisoč žensk #foto #video
Sportal "Če se počutiš dobro, je lepo tudi v Libiji"

 

Ne spreglejte