Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Petek,
25. 10. 2019,
14.20

Osveženo pred

4 leta, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,48

6

Natisni članek

Svetislav Pešić Evroliga Boštjan Nachbar

Petek, 25. 10. 2019, 14.20

4 leta, 6 mesecev

Zaradi napada na Nachbarja odprli disciplinski postopek

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,48

6

Svetislav Pešić | Svetislav Pešić se ne strinja s konceptom, ki ga želi sindikat košarkarjev Evrolige. | Foto Vid Ponikvar

Svetislav Pešić se ne strinja s konceptom, ki ga želi sindikat košarkarjev Evrolige.

Foto: Vid Ponikvar

Trener Barcelone Svetislav Pešić je po zmagi nad Crveno zvezdo na novinarski konferenci rekel nekaj neposrednih besed na račun sindikata igralcev Evrolige in njenega direktorja Boštjana Nachbarja. Zdaj so se oglasili pri Evroligi in proti srbskemu strokovnjaku odprli disciplinski postopek.

"Pogrešamo igralce in tudi druge ekip jih," je Pešić sprva odgovoril na vprašanje o poškodovanih košarkarjih v svoji Barceloni, ki je v četrtek v Beogradu v okviru Evrolige s 73:65 premagala Crveno zvezdo.

Anthony Randolph
Sportal Real z Randolphom praznih rok v Turčiji

"Vsi veste, da je bilo letos svetovno prvenstvo in skoraj vsi košarkarji, ki so igrali, so se poškodovali. Nisem jih jaz poškodoval. Sami so se. Le igrali so na prvenstvu in nič trenirali. In ko ne treniraš … In zdaj Nachbar (Boštjan Nachbar, direktor sindikata igralcev Evrolige, op. a.), postavlja nova pravila, da bi se priprave na novo sezono začele šele 24. avgusta. Ni normalen. Ne zaveda se, da smo v Evropi, ne v NBA. Ponavadi od lige NBA vzamemo tisto, kar ni dobro. Kaj šele, da bi pomislili vzeti dobre stvari," se je sprva razgovoril Pešič.

Evroliga odprla disciplinski postopek zoper Pešića

"Evroliga ne bo tolerirala nespoštovanja proti posameznikom ali organizatorjem, ne glede na razlog. Izrečene besede kažejo na nespoštovanje Evrolige. O stvareh, o katerih se trener Pešić sprašuje, smo se že pogovorili in vse skupaj so evroligaški klubi s sindikatom igralcev Evrolige potrdili. V 21. stoletju so takšna pogajanja in dogovori med delodajalci in zaposlenimi običajna. In imajo vso podporo združenja Evrolige," je bil odgovor Evrolige na izjave Svetislava Pešića (zapisane v članku), ki se je pritoževal nad poškodbami in idejami sindikata igralcev Evrolige, katerega direktor je naš Boštjan Nachbar.

Na podlagi ostro izrečenih besed so se odločili, da zoper Pešića odprejo disciplinski postopek.

A se srbski strokovnjak na klopi katalonskega velikana se ni zaustavil in je še naprej metal puščice proti Slovencu: "Predstavljajte si, začetek priprav želi prestaviti na 24. avgust, mi pa imamo superpokal 21. Sezona se začne zadnji teden v septembru in pravi, da je štiri tedne priprav dovolj za vso sezono, ki traja deset mesecev. Človek je nenormalen."

Boštjan Nachbar je bil med pobudniki za ustanovitev sindikata igralcev Evrolige. | Foto: Vid Ponikvar Boštjan Nachbar je bil med pobudniki za ustanovitev sindikata igralcev Evrolige. Foto: Vid Ponikvar

Poudaril je, da nimajo le pri Barceloni težav s poškodbami, ampak tudi pri Fenerbahčeju, Real Madridu … "Evropske ekipe damo največ igralcev za svetovno prvenstvo. Vsi so poškodovani. Ne razumem, zakaj nas ti ljudje ne vprašajo. Če sam česa ne vem, vprašam. A niso nič vprašali o metodah treninga. Igralce moraš pripraviti, morajo trenirati. Morda treningi sploh ne bi smeli obstajati … Vse vemo brez treningov. To je razlog za poškodbe in to ni dobro za evropsko košarko," je priznani strokovnjak sklenil misli.

Cedevita Olimpija
Sportal Drugače preprosto ni moglo biti
Ne spreglejte