Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rabuza

Torek,
11. 8. 2015,
17.26

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Carmelo Anthony Phil Jackson New York Knicks

Torek, 11. 8. 2015, 17.26

8 let

Lastnik številnih prstanov vidi Anthonyja v vlogi Jordana in Bryanta

Rabuza

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
New York se pobira po katastrofalni sezoni, tudi z nekaj okrepitvami, čeprav so si želeli več. Predsednik Phil Jackson s primerjavami z Jordanom in Bryantom želi motivirati Carmela Anthonyja.

Košarkarji New Yorka so lani v rednem delu lige NBA slavili le na 17 tekmah in imeli kar 65 porazov, tudi v poletju pa v svoje vrste niso pripeljali odmevne okrepitve, ki bi ob prvemu zvezdniku Carmelu Anthonyju moštvo popeljal v boljše čase.

Dodatek k burnemu poletju je bil še nesrečni žreb za nabor lige NBA, kjer so imeli Knicks drugi največ žog v bobnu, vendar dobili šele četrti izbor in se odločili za Latvijca Kristapsa Porziginsa, kar je pri navijačih sprožilo val neodobravanja.

Po začetnih košaricah LaMarcusa Aldridgea in DeAndreja Jordana so proste milijone porabili za Robina Lopeza, Arrona Afflala, Kyla O'Quinna, Kevina Seraphina in Derricka Williamsa, za boljše razumevanje triangle napada, ki ga lani trener Derek Fisher ni znal dovolj približati svojim varovancem, pa se je New Yorku pridružil še Slovenec Saša Vujačić, ki je z Lakers in Jacksonom osvojil dva šampionska prstana.

Primerjava za dodatno motivacijo

Anthony je lansko sezono, kmalu po tem, ko je bilo jasno, da bo daleč od končnice, končal s sezono in odšel na operacijo kolena ter odigral le 40 tekem, vse v želji, da bi se čim bolj pripravil na novo sezono.

Melo je k New Yorku prišel leta 2011 in že večkrat kritiziral kadrovanje Kratkohlačnikov, ki že dolgo niso imeli konkurenčen ekipe, kar nekaj kritik pa je izrekel tudi po prihodu legendarnega, kar enajstkratnega prvaka lige NBA na predsedniški stolček Phila Jacksona in ponovno grajenje ekipe.

Jackson je najdražjega igralca v prihodnji sezoni še dodatno motiviral s primerjavami z Jordanom in Bryantom.

"Anthony je vodja in razume triangle napade. Z boljšo podporo soigralcev ima vse možnosti, da za naš napad postane naš Jordan oziroma Bryant," je za ameriško spletno stran bleachereport.com dejal Jackson.

Anthony se je z New Yorkom trikrat uvrstil v končnico, najdlje pa je prišel leta 2013 do polfinala konference, kjer je s 2:4 izpadel proti Indiani, v štirih sezonah pri Knicks pa je v končnici odigral le 21 tekem. Dodaten motiv, da 31-letnik dokaže svojo kakovost in da je v njegovem rezervoarju še dovolj bencina ter da je bila zadnja sezona le enkratna stvar.

Ne spreglejte