Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Ponedeljek,
28. 4. 2014,
13.09

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Goran Dragić Goran Dragić

Ponedeljek, 28. 4. 2014, 13.09

8 let

Lakovič: Spomnim se, kako je Goran Dragić zagrabil Parkerja za vrat

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Ve se, kateri od bratov Dragić ima glavno besedo na parketu. Obema je v izbrani vrsti poveljeval tudi Jaka Lakovič, ki ima le dobre izkušnje z njima. Izpostavil je njun pozitiven značaj.

Svetovno prvenstvo na Japonskem je bil dogodek, v sklopu katerega sta Jaka Lakovič in Boštjan Nachbar spoznala nadarjenega Gorana Dragića. Na Daljnem vzhodu še ni imel poglavitne vloge, saj sta imela na položaju organizatorja igre prednost izkušenejša Lakovič in Beno Udrih. Tam je nabiral izkušnje, ki jih je unovčil že na naslednjem prvenstvu.

Saj se spomnite, kako se je Gogi pogumno lotil Tonyja Parkerja v prvem delu EuroBasketa v Španiji in pomagal Sloveniji k zmagi s 67:66? "Na tem prvenstvu je dobil prve prave minute. Proti Franciji je bil Rašo Nesterović izključen. Zaostajali smo, a se vrnili. Goran je imel kar veliko vlogo na tisti tekmi. Parkerja je zagrabil za vrat in ga ni izpustil. Zelo dobro je odigral v obrambi," je Lakovič zavrtel film sedem let nazaj.

"Ko sem bil bolan, je potrpel"

Na Pirenejskem polotoku sta bila s starejšim od bratov Dragić celo cimra v sobi. Kot pravi Jale, je bil Gogi zelo uvideven do njega: "Super sva se ujela. Z njim se ni težko, ker je zelo prilagodljiv. Nikoli mu ni težko narediti kakšne stvari. Nerad govorim o anekdotah, a bom izpostavil dogodek, ki pove, kakšen značaj ima. Z reprezentanco smo šli na pripravljalni turnir v Grčijo. Zbolel sem in dobil neki virus. Vseskozi sem bil utrujen. Nisem mogel jesti … Mislim, da on ni bil bolan. Vsakič, ko sem stopil v sobo, sem rekel, naj zagrne zavese, ker sem šel spat. Tisti teden razen za treninge nisva šla iz sobe. Vseskozi sva spala. Jaz sem bil bolan, on pa solidaren, saj je potrpel, čeprav mu ni bilo do spanja. To pove, kako prilagodljiv je in da vse naredi za ekipo."

Mlajšega Zorana je Lakovič spoznal pred svetovnim prvenstvom leta 2010 v Turčiji, le da takrat Zoki ni bil uvrščen med potnike, čeprav so mnogi pričakovali, da bo že tam dobil priložnost. Dočakal jo je leto dni pozneje na evropskem prvenstvu v Litvi. "Zelo sta si podobna. Na treningih garata. Sta poštena. Karkoli se z njima dogovoriš, to drži. Značajsko sta morda malce drugačna, a ne veliko. Moje mnenje je, da je Zoran bolj podoben očetu Marinku, Goran pa mami Mojci. Oba imata zelo dobre lastnosti – tako delovne kakor tudi značajske," je vse dobro o bratski navezi Dragić povedal zadnji kapetan slovenske izbrane vrste.

"Na koncu je vedno prevladala Gogijeva beseda"

Z njima Lakovič ni imel nikdar težav. Ni mu bilo treba niti povzdigniti glasu. Sta pa imela kakšen glasnejši dialog kar sama: "Trenerji in igralci nismo imeli nikdar težav z njima. Sta super fanta. Največ, kar je bilo, so bili očitki med njima. Na koncu je vedno prevladala Gogijeva beseda, saj je izkušenejši košarkar in starejši brat. Oba sta močna karakterja. Vsaka beseda med njima je bila ostra, ampak v tem smislu, da bo njuna igra še boljša. Ni šlo za nobeno prepiranje, da ne bo pomote."

Lakovič je vesel, da uspešno napredujeta v karieri, in sploh ni presenečen, da sta prišla tako daleč. Že na treningih lahko vsak vidi, zakaj sta se povzdignila: "Nikoli nisem razmišljal vnaprej, kaj bi lahko denimo Gogi naredil v ligi NBA. Oba sta velika garača in zato napredujeta. Goran je imel vedno nekaj več od preostalih, kar ga je naredilo posebnega. Nisem dvomil o njem. Ima prave lastnosti."

Ne spreglejte