Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rabuza

Sobota,
2. 1. 2016,
15.19

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Matic Rebec Krka Union Olimpija liga ABA

Sobota, 2. 1. 2016, 15.19

8 let

Krkini košarkarji zaradi Olimpije ostali brez praznikov

Rabuza

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Krka se je Tajfunu oddolžila za poraz na prvi medsebojni tekmi, podobno pa bo poskušala storiti tudi proti Olimpiji. "Pričakujem, da se bo odločalo v zadnjih minutah," pravi krkaš Mirko Mulalić.

Novomeški košarkarji so na prvih medsebojnih tekmah s slovenskima predstavnikoma v ligi ABA doživeli visoka poraza. Proti Tajfunu so naprej izgubili za 23 točk, nato pa še v Stožicah za 30 točk.

Prvi del naloge so malo pred božičem začeli uspešno in po podaljšku pred domačimi gledalci ugnali državne prvake, na prvi tekmi v letu 2016 pa želijo nadaljevati niz in se oddolžiti še Olimpiji.

"Praznikov za nas pravzaprav ni bilo, saj smo se pripravljali na to tekmo. Spoštujemo nasprotnika in se zavedamo, da njegova uvrstitev na lestvici ne izraža njegovo realno moč. Sami želimo ponoviti zadnje predstave, igrati agresivno v obrambi in v skoku ter biti preudarni v napadu," trener Krke Ivan Velić upa na nadaljevanje dobrega niza, ki je Novomeščanom na zadnjih petih tekmah prinesel tri zmage (eno od njih v Fibinem evropskem pokalu).

Dva nova organizatorja

Za razliko od prve tekme je moštvo Krke doživelo nekaj sprememb. Namesto prvega organizatorja Dušana Katnića, ki ni upravičil pričakovanj in se je že vrnil v Igokeo, sta moštvo okrepila dva slovenska organizatorja Matic Rebec in Boban Tomić.

"Posebna tekma je samo z vidika, ker gre za derbi, sicer je povsem običajno," pred prvim derbijem pravi 21-letni Rebec, ki je bil v preteklosti tudi želja zmajev, po dobrih igrah pri Rogaški pa je sprejel ponudbo Krke.

"Želel sem se vrniti na staro raven, Krkina ponudba je prišla v pravem trenutku in odločil sem se za odhod," je o ponudbi in dogovoru za prihod v Novo mesto dejal Rebec, ki je nase opozoril pri domžalskem Heliosu, pozneje pa ga je ustavila poškodba kolena.

"Čaka nas prava prvenstvena tekma, derbi, praznik slovenske košarke. Pričakujem, da se bo odločal v zadnjih minutah," sporoča v zadnjem času eden najbolj vročih posameznikov Krke in v mladosti član Olimpije Mirko Mulalić.

Tekma se bo v Novem mestu začela ob 19. uri.

Ne spreglejte