Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Petek,
27. 11. 2015,
15.12

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Steph Curry Lionel Messi Lionel Messi

Petek, 27. 11. 2015, 15.12

8 let

Kot bi na košarkarskem parketu gledal Lionela Messija (video)

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Košarkarski navdušenci z odprtimi usti spremljajo predstave, ki jih v dresu Golden State Warriors kaže Steph Curry. Opažajo podobnosti z nogometnim virtuozom Lionelom Messijem.

Če se v nogometu vsi čudijo potezam Lionela Messija, v košarkarskem svetu mojstrovine kaže Steph Curry. Branilec Golden Stata je v pretekli sezoni Bojevnike popeljal do naslova prvaka v ligi NBA, izjemno pa je začel tudi novo sezono.

S soigralci so postavili nov rekord, saj so zmagali na vseh uvodnih 16 tekmah. Curry s svojimi predstavami navdušuje vse ljubitelje košarke. Ko ima žogo v rokah, je vse videti tako lahko, tekmeci pa ne najdejo pravega odgovora, kako zaustaviti 191 centimetrov visokega košarkarja.

Njegovo povprečje je letos neverjetno, saj dosega po 32,1 točke, 5,9 podaje, 5,1 skoka in 2,6 ukradene žoge na tekmo, kar je bistveno bolje kot v prejšnji sezoni (23,8 točke, 7,7 podaje, 4,3 skoka in dve ukradeni žogi). Če bo Golden Statu še naprej tako uspešno poveljeval, bi lahko klub popeljal do novega mejnika. V igri je namreč dosežek ekipe Chicago Bulls, ki je pod taktirko Michaela Jordana v rednem delu sezone 1995/96 zbrala 72 zmag in vsega deset porazov, kar je najboljši dosežek ekipe v ligi NBA.

Curry je dobil dodatno priznanje, ko so ga začeli primerjati z nogometnim virtuozom Messijem. Argentinec namreč kaže vrhunske predstave v dresu Barcelone, Curry pa na košarkarskem parketu. "Oba sva ustvarjalca. Z obema rokama želim ustvariti nekaj posebnega, tako kot Messi. Rad gledam, kako igra. Sem njegov velik oboževalec. Takšnega športnika z navdušenjem gledaš, ker nikdar ne veš, kaj bo v določenem trenutku naredil. Kadar je prenos tekme, smo vsi zalepljeni na TV. Ko se dotakne žoge, se zgodi nekaj posebnega," je Curry povedal o Messiju.

Ne spreglejte