Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
12. 8. 2022,
14.45

Osveženo pred

1 leto, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,25

Natisni članek

Fenerbahče Nemanja Bjelica Krka Robert Jurković Košarkarska tržnica

Petek, 12. 8. 2022, 14.45

1 leto, 2 meseca

KOŠARKARSKA TRŽNICA, 8. avgust − 14. avgust

Krka pripeljala črnogorskega reprezentanta, v Domžale hrvaški center

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,25

Na košarkarski tržnici je vseskozi pestro, dogajanje pa spremljamo na Sportalu.

V Krko 30-letni črnogorski košarkar

Krka je pripeljala izkušenega košarkar Radosava Spasojevića (204 cm), ki je od leta 2020 igral za Sutjesko. V zadnji sezoni lige ABA 2 je v povprečju dosegal 16,1 točke, 5,1 skoka in 2,1 asistence na tekmo. "Vem, da je Krka resen in organiziran klub. Videl sem, da so letos sestavili kvalitetno ekipo, angažirali so odličnega trenerja. Vse to je presodilo, da sem se odločil za prihod v Novo mesto. Verjamem, da bomo upravičili zaupanje, izpolnili klubske cilje in da bodo gledalci lahko uživali v naših igrah," je ob podpisu pogodbe povedal Radosav Spasojević.

Aktualni črnogorski reprezentant, ki je bil nedavno v dresu izbrane vrste na gostovanju v Celju proti Sloveniji, je košarkarsko kariero začel v KK Podgorica, potem pa prvič odšel v tujino. Najprej je igral v avstrijskem klubu Traiskirchen Lions, potem pa se je preizkusil še v Španiji (Oviedo), Severni Makedoniji (MZT Skopje), Romuniji (Steaua Bukarešta) in Srbiji (Mega). V Črni gori je pet sezon nosil dres Sutjeske.

Domžalčani pripeljali hrvaškega centra

Slovenski košarkarski prvoligaš Helios Suns se je okrepil s 24-letnim hrvaškim centom Lovrom Buljevićem, so sporočili iz kluba.

Buljević, ki v višino meri 210 centimetrov, se je lani preizkusil na Madžarskem pri Atomeromu, sezono pa končal v Zaboku, kjer je v hrvaškem prvenstvu povprečno dosegal po 12,6 točke in 6,9 skoka na tekmo. izkušnje v ligi Aba je pred tem nabiral v dresu Širokega Brijega, prej pa igral tudi v dresu zagrebške Cedevite in Vrijednosnic iz Osijeka, poroča STA.

"Veselim se novega izziva, ki je pred menoj. Po razgovoru s trenerjem Jakaro so mi bili všeč načrti Heliosa tako z mano kot v celoti ekipno. Prihajam v urejen klub, ki je v pretekli sezoni igral odlično košarko. Čaka nas veliko dela, če se želimo približati lanskim rezultatom, a verjamem, da smo lahko tudi letos podobno uspešni," je dejal Buljević.

Jurković v Krko

Robert Jurković, sin nekdanjega slovenskega reprezentanta Ivice Jurkovića, je v mlajših selekcijah nosil dres ljubljanske Cedevite Olimpije, v zadnji sezoni pa je kot posojen igralec nastopal za Nutrispoint Ilirijo, za katero je v domači ligi NKBM dosegal v povprečju 10,4 točke in 3,7 skoka na tekmo.

Cedevita Olimpija Robert Jurković | Foto: Vid Ponikvar/Sportida Foto: Vid Ponikvar/Sportida

Jurković je bil tudi član mladinske reprezentance Slovenije in reprezentance do 20 let, s katero je letos nastopil na evropskem prvenstvu v Črni gori. Pred začetkom nove sezone pa je debitiral tudi v članski ekipi Slovenije, ki je začela priprave na EP, ter zaigral na tekmah proti Črni gori in Nizozemski.

"Selitev v Košarkarski klub Krka mi prinaša predvsem možnost napredka in možnost igranja na visoki ravni. Veselim se tekem v regionalni ligi Aba2, kjer lahko sežemo po najvišjih mestih, ter domači ligi, kjer imamo v vsako leto močnejšem državnem prvenstvu visoke ambicije," je ob podpisu pogodbe dejal 207 cm visoki 20-letnik.

"Kar nekaj mladih košarkarjev je v pretekli sezoni in tem poletju opozorilo nase. Eden teh je zagotovo tudi Robert Jurković. V veliko zadovoljstvo nam je, ker je izbral ravno naš klub, kjer želi narediti korak naprej in opozoriti nase v članski konkurenci," pa je prihod novinca pozdravil direktor Krke Jure Balažić.

Nemanja Bjelica se vrača v Evropo. | Foto: Gulliver/Getty Images Nemanja Bjelica se vrača v Evropo. Foto: Gulliver/Getty Images

Bjelica v Istanbul

Srbski košarkarski zvezdnik Nemanja Bjelica pa se vrača v Evropo. Po sedmih letih igranja v ligi NBA, kjer je nosil drese moštev Miami Heat, Saqcramento Kings, Minnesota Timberwolves in nazadnje Golden State Warriors, s katerimi je osvojil tudi naslov prvaka v najmočnejši ligi na svetu, se 34-letni Beograjčan vrača v Fenerbahče, za katereg aje igral tik rped odhodom v ZDA.

Sicer naj bi se za srbskega reprezentanta, ki je trenutno na pripravah s srbsko izbrano vrsto, zanimala nekatera moštva v ligi NBA, a se je raje odločil za vrnitev v Istanbul. S Fenerjem je podpisal dveletno pogodbo.

Preberite še:

Zoran Dragić & Urban Oman
Sportal Ferme in Oman podaljšala s Helios Suns
Ne spreglejte