Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
15. 6. 2023,
12.50

Osveženo pred

10 mesecev, 3 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,70

Natisni članek

Filip Stepišnik Krašovec Zmago Sagadin

Četrtek, 15. 6. 2023, 12.50

10 mesecev, 3 tedne

V Domžalah vrata odprla košarkarska akademija Sagadin - Stepišnik

V Domžalah bodo skrbeli za napredek igralcev v času mrtve, poletne sezone

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,70
Zmago Sagadin | Najtrofejnejši slovenski klubski trener v košarki Zmago Sagadin se vrača na parkete. | Foto Urban Urbanc/Sportida

Najtrofejnejši slovenski klubski trener v košarki Zmago Sagadin se vrača na parkete.

Foto: Urban Urbanc/Sportida

Najtrofejnejši slovenski klubski trener v košarki Zmago Sagadin se vrača na parkete. V Domžalah je začela delovati košarkarska akademija, ki jo Zmago Sagadin organizira skupaj s strokovnjakom za fizično pripravo Filipom Stepišnikom Krašovcem. V naslednjih dveh mesecih bosta med drugimi formo tam pilila Žiga Samar in Žan Mark Šiško.

Akademija, ki je namenjena košarkarjem in košarkaricam od 14. leta naprej, bo delovala do 12. avgusta v osrednji domžalski košarkarski dvorani. Vadba v skupinah od šest do osem igralcev bo potekala vsak delovnik od 9. do 13. ure, cene udeležbe pa se gibljejo od 200 evrov na teden do 780 evrov na mesec.

Poleg Sagadina, ki bo skrbel za tehniko in taktiko igralcev, ter Stepišnik Krašovca, ki je izkušnje nabiral v različnih državnih selekcijah, v zadnjih dveh letih pa tudi tujini, bosta v akademiji delovala še dolgoletni Sagadinov pomočnik Tomo Mahorič in nekdanji vrhunski košarkar Miloš Paravinja, ki je zadolžen za košarkarsko analizo vsakega posameznika.

V akademiji bosta delovala še dolgoletni Sagadinov pomočnik Tomo Mahorič in nekdanji vrhunski košarkar Miloš Paravinja. | Foto: Vid Ponikvar V akademiji bosta delovala še dolgoletni Sagadinov pomočnik Tomo Mahorič in nekdanji vrhunski košarkar Miloš Paravinja. Foto: Vid Ponikvar

Potreba po napredku igralcev v času takoimenovane mrtve poletne, sezone

"Ideja za košarkarsko akademijo je zrasla zaradi potrebe po napredku igralcev v času takoimenovane mrtve, poletne sezone, ko večina košarkarskih klubov zapre vrata svojih dvoran. Posamezniki so tako prepuščeni lastni iznajdljivosti. Iz izkušenj vem, da velika večina igralcev v tem obdobju nazaduje in se v klube vrne v slabši formi kot ob koncu sezone. V akademiji Sagadin - Stepišnik ponujamo kontinuirano vadbo pod nadzorom preverjenih strokovnjakov iz različnih segmentov košarkarske igre," je ob začetku delovanja akademije povedal Sagadin.

Dva meseca

"Za razliko od košarkarskih kampov, ki v času poletja večinoma potekajo en teden, bo akademija delovala cela dva meseca, kar je z vidika ohranjanja oz. izboljšanja fizične pripravljenosti ključna razlika. Tega se zavedajo vsi vrhunski košarkarji in tako delujejo vsi najboljši klubi na svetu, zato so udeležbo na akademiji med drugimi že napovedali slovenski reprezentant Žiga Samar, Žan Mark Šiško, ki je zadnje sezone preživel v evroligašu iz Münchna, ter nekdanja srbska reprezentantka Jelena Brooks," pa je dodal Stepišnik Krašovec.

Zmago Sagadin
Sportal Legendarni košarkar ima v njegovem srcu prav posebno mesto
Ne spreglejte