Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Sreda,
19. 11. 2014,
13.09

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Mirza Begić Laboral Kutxa Saša Vujačić

Sreda, 19. 11. 2014, 13.09

8 let

Konec je sodelovanja: Begić zapušča Olimpijo in se seli k Vujačiću

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Pri Mirzi Begiću je že dolgo bila negotovost, kdaj bo zapustil vrste Olimpije, za katero je igral zastonj. Zdaj je jasno. Begić se seli. Ne k Anadolu Efesu, ampak k Saši Vujačiću (Laboral Kutxa).

V klubu, kakor tudi navijači Uniona Olimpije, so se bali trenutka, ko bo napočil čas za slovo Mirze Begića od zeleno-belega dresa. Vendarle spada med boljše centre v Evropi in v začetku sezone je bil v veliko pomoč ljubljanskemu klubu, da je prišel do štirih zmag v Eurocupu in petih v ligi ABA.

Vseskozi se je govorilo in pisalo, tudi Begić je to potrdil, da se zanj zanima Anadolu Efes, ki išče zamenjavo za poškodovanega Nenada Krstića. A skupnega jezika s Turki ni našel.

Danes je kot strela z jasnega udarila novica, da se center slovenske reprezentance seli v Španijo k Laboral Kutxi (nekdaj Tau Ceramica). V baskovskem klubu Slovenci že imamo dva predstavnika. Poleti se je v ta del Španije preselil zelo nadarjeni 15-letni Jurij Macura, na začetku sezone pa je člansko ekipo okrepil Saša Vujačić.

Proti Bešiktašu ne bo več igral

Kaj pomeni Begićev odhod za Olimpijo, bomo lahko kmalu videli, jasno pa je, da bi bila Olimpija z njim povsem realno v igri za najvišja mesta v ligi ABA – nič preveč ne bi bila oddaljena niti evroliga. Zdaj bo več bremena padlo na Alena Omića in Halila Kanacevića, verjetno pa si kakšno minuto več lahko obeta 18-letni Vasilije Vučetić.

"Ne glede na odhod odličnega košarkarja smo s sodelovanjem izredno zadovoljni, saj je bil vsak trening in vsaka tekma z Mirzo dodana vrednost za našo mlado ekipo, ki je v uvodu v sezono dosegla odličen rezultat tudi po njegovi zaslugi. Verjamemo, da je tudi klub igralcu pomagal do želene forme, tako da sta brez dvoma s sodelovanjem lahko zadovoljni obe strani. Klubska finančna situacija v tem trenutku ne dovoljuje nikakršnega povečanja proračuna za člansko ekipo. Ne glede na številne poskuse konkurenčne ponudbe, ki bi si jo Begić zaslužil, nismo mogli pripraviti. Vsakršno zadolževanje in sklepanje dogovorov brez ustreznih zagotovil ter ponavljanje napak iz preteklosti ne pride v poštev. Članska ekipa je tudi brez Mirze zapolnjena na vseh igranih mestih in več priložnosti bodo morali izkoristiti nekateri drugi igralci, na kar smo v klubu tudi računali," je ob odhodu Begića dejal direktor kluba Matevž Zupančič.

Izbranci Aleša Pipana bodo morali že danes proti Bešiktašu – 6. krog Eurocupa – odigrati brez Begića, ki zapušča Ljubljano, domača zasedba pa bo vidno okrnjena, saj bodo manjkali še Sasu Salin, Luka Rupnik, Dino Murić, Jaka Brodnik pa naj bi le sedel na rezervni klopi.

Ne spreglejte