Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Sreda,
24. 2. 2021,
11.40

Osveženo pred

3 leta, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,21

Natisni članek

Krka Cedevita Olimpija Cedevita Olimpija

Sreda, 24. 2. 2021, 11.40

3 leta, 2 meseca

Končno bodo dočakali to, kar jim je covid-19 vzel

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,21
Cedevita Olimpija Krka | Trener Krke izpostavlja, da bodo morali zaustaviti tudi Jako Blažiča, ki je v tej sezoni v odlični formi. | Foto ABA/Aleš Fevžer

Trener Krke izpostavlja, da bodo morali zaustaviti tudi Jako Blažiča, ki je v tej sezoni v odlični formi.

Foto: ABA/Aleš Fevžer

Po večkratnem prestavljanju zaradi koronavirusa je vendarle napočil čas, da se košarkarji Krke in Cedevite Olimpije še drugič v tej sezoni pomerijo v ligi ABA. Ljubljančani so šele v ponedeljek opravili prvi trening v polni zasedbi, obe ekipi pa že lep čas nista odigrali tekme − nazadnje 3. februarja. V obeh taborih verjamejo v končni uspeh.

Koronavirus je v tej sezoni že večkrat krojil tekme Cedevite Olimpije in Krke. Tudi medsebojne. Tista, ki bi morala biti na sporedu 9. januarja, je bila prestavljena zaradi okužb pri Krkaših, 10. februarja so imeli pozitiven primer v taboru Ljubljančanov, danes pa je prišel čas (ob 20. uri), da se ekipi še drugič v sezoni pomerita v regionalni ligi ABA.

V uvodnem krogu lige ABA so izbranci Jurice Golemca zmagali s 77:69. Ekipi sta takrat med polčasoma izvedeli, da je v taboru Olimpije košarkar pozitiven na novi koronavirus, a sta kljub vsemu obračun odigrali do konca.

Po nepopolnih 18 krogih je Olimpija na petem mestu z 12 zmagami in tremi porazi, a ima dve tekmi manj od vodilne Igokee. Krka je s petimi zmagami in desetimi porazi na desetem mestu.

Bourges - Cedevita Olimpija
Sportal Cedevita Olimpija ponovno zaganja motorje

Ljubljančani potrpežljivo in disciplinirano

Obe moštvi nista zaradi reprezentančnega premora in tudi neizvedenega slovenskega pokalnega tekmovanja že skoraj mesec stopili na parket. Pri Olimpiji so imeli dodatno težavo, ker je pet košarkarjev moralo na reprezentančno akcijo, nekateri pa so bili zaradi pozitivnega testa na novi koronavirus v izolaciji in niso trenirali tako, kot so sprva načrtovali. Šele v ponedeljek so tako po vrnitvi reprezentantov opravili prvi trening v polni zasedbi.

Jurica Golemac upa, da se bodo v Ljubljano vrnili z zmago. | Foto: ABA/Aleš Fevžer/Cedevita Olimpija Jurica Golemac upa, da se bodo v Ljubljano vrnili z zmago. Foto: ABA/Aleš Fevžer/Cedevita Olimpija

"Pred nami je vedno zahtevna tekma v Novem mestu. Krka igra fizično in hitro košarko. Mi bomo morali igrati osredotočeno, potrpežljivo in disciplinirano ter se dobro fizično zoperstaviti Novomeščanom, če se želimo v Ljubljano vrniti z novima dvema točkama. Dali bomo vse od sebe, da se iz Novega mesta vrnemo z zmago," pravi Golemac.

Sani Bečirović
Sportal Pri Cedeviti Olimpiji naslovili prošnjo na Košarkarsko zvezo Slovenije

Pri Krki verjamejo, da se lahko na eni tekmi kosajo z Olimpijo

Njegov trenerski kolega na klopi Vladimir Anzulović se zaveda kakovosti Olimpije, vendar hkrati poudarja, da so tekme rivalov vedno nekaj posebnega: "Po reprezentančnem premoru smo v solidnem stanju. Kar nekaj časa sem že trener, ampak take sezone, s toliko premora in izolacij, še nismo imeli. Fantje so vseeno zelo dobro trenirali, zato sem zelo radoveden, kako bodo moji fantje reagirali na parketu. Mogoče ne toliko na prvi tekmi kot na tistih, ki nas čakajo v marcu. Cedevita Olimpija z visokimi uvrstitvami v ABA ligi in EuroCupu dokazuje svojo kakovost. So favoriti, a sem prepričan, če bomo odigrali tako, kot delamo na treningu, lahko povzročimo tudi kakšno težavo močni Olimpiji. Košarkarji so dobro trenirani in imajo dva res izvrstna posameznika, Jako Blažiča in Kendricka Perryja, ki v letošnji sezoni igrata najbolje v karieri. Vse pohvale Olimpiji za dosedanje izide, a vseeno upam, da se v eni tekmi na domačem parketu lahko kosamo z njo. Olimpija je vedno motiv za nas, a sem prepričan, da je tudi Krka velik motiv za Olimpijo. Dobro se poznamo, ni nobenih skrivnosti. Škoda le, da tudi tokrat ne bo navijačev v dvorani."

Trener Krke Vladimir Anzulović je izpostavil, da so dvoboji z Olimpijo vedno nekaj posebnega. | Foto: ABA/Aleš Fevžer/Cedevita Olimpija Trener Krke Vladimir Anzulović je izpostavil, da so dvoboji z Olimpijo vedno nekaj posebnega. Foto: ABA/Aleš Fevžer/Cedevita Olimpija

Obe ekipi pa po sredinem obračunu ne bodo mogli počivati, saj jih čaka zgoščen ritem. Olimpijo še nekoliko bolj, saj bo v marcu nastopala na treh tekmovanjih – EuroCupu, ligi ABA in državnem prvenstvu.

Cedevita Olimpija Bourg
Sportal Koronavirus še naprej meša štrene Olimpiji
Ne spreglejte