Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Torek,
29. 3. 2016,
12.26

Osveženo pred

7 let, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,95

Natisni članek

Kobe Bryant Rodney Hood NBA

Torek, 29. 3. 2016, 12.26

7 let, 11 mesecev

Kobe Bryant se je odločil za izziv, a bil nemočen (video)

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,95

Eden najboljših košarkarjev vseh časov Kobe Bryant bo dogodke na zadnji tekmi proti Utah Jazz  hitro pozabil, je pa edini košarkar Los Angeles Lakers, ki se je spoprijel s posebno nalogo.

Končni rezultat 123:75 jasno pove, da je imelo eno od moštev na parketu nadvlado. Košarkarji Utah Jazza so povsem povozili Los Angeles Lakers.

 

Pred začetkom tekme so se pri Utahu s posebnim videom zahvalili prvemu zvezdniku gostujoče ekipe Kobeju Bryantu, ki igra zadnjo sezono v karieri. Njegova prisotnost je domače košarkarje očitno podžgala, saj so povsem razbili Kalifornijce, Bryant pa je ob skromnem metu 1/11 iz igre dosegel le pet točk.

 

Zato pa je imel svoj večer Rodney Hood. Trojke je metal 8/9, met iz igre imel 11/13, kar je znašalo za 30 točk. In prav 23-letnega igralca Utaha je v obrambnih nalogah pokrival Bryant.

 

"Izmenjala sva si nekaj besed. Čestital mi je za dobro sezono, jaz pa sem mu dejal, da je zame najboljši košarkar vseh časov. Po njem sem se zgledoval vse od otroštva naprej. Preživel sem izjemen večer," je bil vesel Hood.

 

 

"Moj cilj je bil, da ne dobi žoge. Zavedal sem se, da sem mrtev, če jo dobi, sploh ker sem igral toliko tekem zapored. Ne morem se premikati," je izpostavil Bryant.

 

In Kobe se je odločil, da si bo zrl iz oči v oči z Rodneyjem, ki igra drugo sezono v ligi NBA. "Kobe je hotel imeti ta izziv. Sramotno je, da se je moral izpostaviti najstarejši košarkar. To veliko pove o njem. In to je počel vse življenje. Nihče ni želel opraviti te naloge," je Bryanta pohvalil trener Lakers Byron Scott.

 

Pred tekmo pa je bil v središču pozornosti tudi ruski košarkar Andrej Kirilenko, ki je večji del kariere igral prav v dresu Utah Jazz. Kot je povedal, je najtežje pokrival Vincea Carterja, Bryanta in Kevina Duranta: "Vesel sem, da sem lahko igral proti Michaelu Jordanu, ko je končeval kariero, in nato deset let proti Bryantu. Pred petimi, šestimi leti je njegovo palico prevzel LeBron James, zdaj pa jo drži Stephen Curry. Iz NBA vedno odide kakšna zvezda in zasije nova."

Ne spreglejte