Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Četrtek,
30. 7. 2015,
11.44

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Klemen Prepelič Jure Zdovc reprezentanca EuroBasket

Četrtek, 30. 7. 2015, 11.44

8 let

Klemen Prepelič poudarja, kje Zdovc noče videti napak

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Za slovenske košarkarje se danes začenja lepši del priprav, saj prihajajo na vrsto tekme. Prva jim bo nasproti stala Nova Zelandija, reprezentant Klemen Prepelič pa verjame v lepo zgodbo.

Po približno dveh tednih priprav prihaja za slovenske košarkarje na vrsto prva od desetih pripravljalnih tekem. Nasproti jim bo stala Nova Zelandija, ki se pripravlja na kvalifikacijski tekmi za olimpijske igre, v katerih se bo srečala z Avstralijo. S to se bo četa Jureta Zdovca nato pomerila v ponedeljek in torek.

"Kolikor sem pogledal sestave ekip Nove Zelandije in Avstralije, imata precej močni ekipi – rang svetovnega prvenstva. Kot je Jure rekel, sta morda za začetek malce premočni nasprotnici, vendar vsi radi zmagujemo in naredili bomo vse, da nam uspe. Ne vemo pa, kaj lahko pričakujemo, ker je dosti novih obrazov. Manjša trema je, vendar verjamem, da bo nastala lepa zgodba, ko bomo stopili na parket," pred prvo tekmo razmišlja Klemen Prepelič.

Tudi sam je vesel, da prihaja čas tekem, saj kondicijski vložki košarkarjem ne dišijo najbolj: "Na začetku je bilo precej naporno, čeprav sem prišel že kar korektno pripravljen. Treniral sem tri tedne z Olimpijinim kondicijskim trenerjem in potem še s svojim, vendar je Tomaž Brinec poskrbel, da so bile noge utrujene. Jure je prav tako velik poudarek namenil teku, a zdaj je pred nami že prva tekma in začel se bo malce lepši del priprav."

Ker ima Zdovc v izbrani vrsti veliko novih košarkarjev, jim bo zagotovo dal priložnost, da se izkažejo. Glavna stvar, ki jo bo od njih zahteval, pa se izpostavlja že kar sama po sebi. Trdo delo v obrambi bo prioritetno in s pravim pristopom ga bodo prepričali, da so pripravljeni za odhod na EuroBasket. "Jure daje večji poudarek obrambi. V napadu spregleda tudi kakšno napako, v obrambi ne. Poudarja, da sta želja in odnos prvini, h katerima moramo v obrambnih nalogah stremeti," je še dejal Prepelič, ki bo v reprezentanci nosil številko 7.

Ne spreglejte