Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Petek,
14. 2. 2014,
11.52

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1
svetovno prvenstvo Jure Zdovc

Natisni članek

Petek, 14. 2. 2014, 11.52

8 let, 3 mesece

Kdo bo sodil slovenskim košarkarjem na svetovnem prvenstvu?

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1
Mednarodna košarkarska zveza FIBA je določila sodnike za letošnje svetovno prvenstvo v Španiji, ki bo potekalo med 30. avgustom in 14. septembrom.

Slovenija nastopa v skupini D v Gran Canarii skupaj z Litvo, Avstralijo, Angolo, Južno Korejo in Mehiko. V osmino finala se uvrstijo prve štiri reprezentance.

V tej skupini bodo za spoštovanje pravil na igrišču skrbeli Steven Marquis Anderson (ZDA), Marcos Fornies Benito (Brazilija), Elias Koromilas (Grčija), Robert Lottermoser (Nemčija), Reynaldo Antonio Mercedes Sanchez (Dominikanska republika), Jevgenij Mikejev (Kazahstan), Kingsley Stephen Ojeaburu (Nigerija), Sreten Radović (Hrvaška), Robert Vasquez (Portoriko) in Eddie Viator (Francija). Nekatera izmed omenjenih imen so precej ugledna in dokazana tudi v evroligi.

Na svetovno prvenstvo bo potoval tudi slovenski sodnik Matej Boltauzer, ki je pred tem na moških članskih tekmovanjih sodil na EuroBasketu 2009 na Poljskem in afriškem prvenstvu 2013 v Abidjanu. Udejstvoval se bo v skupini C v Bilbau, kjer nastopajo Dominikanska republika, Finska, Nova Zelandija, Turčija, Ukrajina in ZDA, so sporočili s Košarkarske zveze Slovenije.

Ne spreglejte